Get Social With Us
Custom Paper Design | 11. Winter Cake Pops
5366
single,single-post,postid-5366,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
winter cake pops

11. Winter Cake Pops

Astăzi pregătim cake pops, cele mai în vogă prăjituri din acest moment! Au și de ce să fie așa, sunt absolut minunate!

Și ca să rămânem în tema Activităților de Crăciun, m-am gândit să le decorez de iarnă….și îmi place tare mult cum au ieșit!

Prima oară le-am văzut anul trecut, pe site-ul creatoarei lor Angie Dudley, http://www.bakerella.com/, pe care am intrat după ce am cumpărat din Cărturești un Cake Pop kit. L-am văzut printre cărți și se pare că destinul și-a spus cuvântul pentru că nu i-am putut rezista.

Am ajuns acasă, am intrat pe site, și am decis să le fac de Crăciun. Ulterior am constatat că toată lumea din SUA era sub vraja cake-pops-urilor….inclusiv eu! :D

Au ieșit MINUNATE (vă spun cu toată modestia) și prietenii noștri au fost foarte încântați de aspectul lor. Apoi le-am făcut cu orice ocazie….de ziua Marei, la diverse aniversări…și fără nici o ocazie, doar așa, pentru că sunt delicioase.

Un sfat: nu vă apucați să faceți cake pops dacă sunteți în criză de timp sau nu aveți chef de prăjiturit în ziua respectivă.  Sunt destul de migăloase și trebuie să aveți răbdare să le faceți.

Acestea fiind spuse, să începem!

Avem nevoie de:

  • un blat de tort – eu am pregătit aici un tort cu ciocolată
  • glazură – eu am făcut ganache
  • un bol mare
  • mănuși din silicon
Practic, pregătim blatul, pregătim glazura, și în loc să punem blat/glazură/blat glazură, să decorăm și să spunem “Gata tortul!”….o luăm pe drumul cel anevoios! :D

Tortul și glazura le puteți pregăti cu o zi înainte și păstra la frigider (înveliți blatul în folie de plastic alimentară) – eu așa procedez pentru că nu am răbdare să fac și blatul, și glazura, și apoi să le mai migălesc și pe ele în aceeași zi..

Ok. Luăm două bucăți mari de blat și le frecăm una de cealaltă, transformând astfel blatul în firimituri.

Adăugăm o parte din glazură – începeți cu câteva linguri și mai adăugați după aceea dacă este necesar.

Amestecăm bine cu o lingură. Trebuie să obținem un amestec de blat/glazură ușor umed.

Aici este de fapt partea tricky: daca este prea uscat, el va fi sfărâmicios și aluatul se va dezintegra sau va pica de pe băț atunci când îl vom înveli în ciocolată. Dacă este prea umed, nu își va păstra forma.

Luăm o bucată din aluatul astfel obținut

și îl rulăm într-o bilă.

Continuăm cu voioșie……

Până terminăm aluatul.

Prindem hoțul în flagrant…

dar îl lăsăm să scape nepedepsit…. :D

Bilele le punem la frigider pentru câteva ore, sau la congelator pentru 15-30 de minute, după care le transferăm în frigider pentru încă 15 minute.

Motivul pentru care le mutăm din congelator în frigider este că, dacă le luăm direct din congelator și le înmuiem în ciocolata topită (deci ușor călduță), vor avea loc următoarele 2 fenomene:

  • ciocolata se va răci foarte repede (suprafața bilei fiind înghețată) și nu veți avea timp nici să scurgeți ciocolata cum trebuie, nici să le decorați.
  • mai rău, după 2-3 minute, suprafața de ciocolată va crăpa – deoarece aluatul din interior se încălzește și se dilată, produce tensiune în interiorul bilei și rupe pelicula de ciocolată care îi constrânge expasiunea. Nu se întâmplă absolut nimic, sunt la fel de bune, doar că nu la fel de frumoase.
Pentru a evita asemenea dramă :) eu le scot și din frigider cu 2-3 minute înainte de a le îmbrăca în ciocolată.

Între timp, pregătim următoarele:

  • un bol cu ciocolată pe care o vom topi și cu care vom îmbrăca bilele de tort
  • bețisoare speciale din hârtie, le găsiți aici
  • o rolă cu servețele din hârtie. Evitați să vă spălați pe mâini când lucrați cu ciocolată topită. O singură picătură de apă în vasul cu ciocolată sau pe una dintre ustensilele cu care amestecăm ciocolata va strica toata cantitatea de ciocolată.
  • un suport de polistiren în care vom înfige cake pops-urile – dacă nu aveți, folosiți un castron adânc, cu gura largă, umplut cu orez.
Comandați și utilizați bețișoare speciale din hârtie. Nu încercați cu bețe de frigărui – nu merg (sunt prea subțiri și străpung bila precum o suliță, mai ales după ce o îmbrăcăm în ciocolată și aceasta devine grea). Bețișoarele din hârtie sunt mai groase decât bețele de frigărui și au altă aderență.
Le mai puteți găsi și aici (cred că raportul preț/bucată este mai bun aici). Dacă tot comandați, luați cel puțin 50 – sigur veți pica sub vraja cake-pops-urilor!

Pe o farfurie, scoatem maxim 10 bile din frigider. Luăm unul dintre bețișoarele de hârtie…

îi înmuiem vârful în ciocolată..

și îl înfigem in bila de tort- cam până la jumătatea bilei. Ciocolata de pe băț va acționa ca un adeziv între băț și bila de tort.

repetăm operațiunea pentru toatele bilele.

Apoi, luăm una dintre bilele cu băț și o scufundăm complet în ciocolată.

o scoatem afară și lăsăm ciocolata să se scurgă înapoi în vas.

Ca să înlăturați excesul de ciocolată, nu scuturați bățul cu bila, ci bateți-vă ușor pește încheietura mâinii cu care țineți cake-pops-ul.  Mișcarea va fi astfel atenuată, dar suficient de puternică pentru a antrena surplusul de ciocolată de pe bilă să cadă în vas.

Cât timp ciocolata nu s-a uscat decorați cake pops-ul cu sprinkles, bombonele sau orice altceva vreți voi.

În imaginea de mai jos eu a trebuit să picur puțină ciocolată ca să lipesc decorul de Crăciun, pentru că se întărise cât timp am făcut pozele.

Am folosit aceste sprinkles-uri (ca să vedeți site-ul în română, selectați limba română din partea de centru-sus).

Suntem GATA!!!! :D

Iată și rezultatul:

Și gata aranjate pentru a fi savurate!

Sub stratul crocant de ciocolată găsim un interior moale și savuros de tort! Ce poate fi mai bun?

ț

Le puteți păstra la temperatura camerei 1-2 zile sau la frigider 3-4 zile.

Eu recunosc că le-am mâncat și după 4 zile de stat la temperatura camerei și au fost foarte bune și iată că trăiesc să vă spun povestea! Nu vă încurajez să faceți la fel, dar ideea este că rezistă destul de bine!

Aaaaa, să nu uit! Aici găsiți un video în care Angie Dudley (inventatoarea acestei minuni pe băț) arată în emisiunea Marthei Stewart cum se fac cake-pops-urile în formă de cupcake (cum sunt cele făcute de mine la ziua Marei). Dați click pe watch the video (sub imagine).

Practic mai adăugați un pas (foarte migălos de altfel, credeți-mă) la istoria de mai sus. Dar iată că sunt o mulțime de oameni care vor să le facă, dar, este și asta, în fond, o formă de terapie. :D

Sper să vă placă și să încercați să le faceți!

Vă aștept cu drag luni, pentru că săptămâna viitoare va fi Săptămâna cadourilor! Vom pregăti și dărui cadouri celor dragi nouă! Foarte frumos, vă spun de pe-acum!

Zi minunată!

Raluca

P.S. Vă răspund cu drag oricăror întrebări aveți – lăsați-le în secțiunea de comentarii de mai jos.

11 Comments

  • Dana

    23.11.2012 at 10:00 Reply

    Superbe, Delicioase si de mare efect. Si eu m-am molipsit de la tine de boala cakepops-urilor si au fost de mare efect la botezul piticei mele :D
    Hmmm, cu siguranta Craciunul va arata si va gusta minunat la voi acasa! :*

  • Rolling Ideas

    23.11.2012 at 11:27 Reply

    Ce bine arata!!!
    Cred că sunt şi foarte gustoase de asta hoţul n-a putut rezista sa aştepte pana au fost gata :)

    Cum ai făcut ciocolata alba? Ai topit pur si simplu pe baie de aburi o tableta alba de ciocolata? Ai amestecat-o cu unt?

    • admin

      23.11.2012 at 12:17 Reply

      Buna Andreia! :D Am topit ciocolată albă de menaj la microunde (m-am specializat în topit la microunde pentru că e mai rapid). Nu i-am adăugat nimic. dacă ai nevoie să o subțiezi, folosește mai degrabă ulei de cocos.

      • Eva

        23.11.2012 at 22:15 Reply

        Buna ! ciocolata mea alba nu se subtiaza deloc cand o topesc fie la bain marie fie la microunde,ramane destul de vascoasa si nu se aseaza bine pe cake pops.Tu ce ciocolata folosesti si cum procedezi cu microundele ? arata superrr bine cake pops’urile tale:)

        • test

          23.11.2012 at 06:04 Reply

          Buna Eva,

          Eu folosesc ciocolata Festina de la Metro – si o subțiez cu ulei de cocos ( de la Plafar). ATENTIE – nu trebuie sa intre in ciocolata niciun strop de apa – se va coagula si se va strica.

  • gabi

    23.11.2012 at 09:14 Reply

    Ma voi intoarce, cum nu, mereu si mereu :) Nu pot spune cat de incantata sunt c-am descoperit blogul, o rara combinatie de altruism, inteligenta si spirit practic. Inca o data felicitari si toata admiratia!

    • admin

      23.11.2012 at 09:29 Reply

      Mulțumesc mult, mult de tot pentru aprecieri! :D O zi minunată! Raluca

  • ana m

    23.11.2012 at 15:33 Reply

    hello!!!

    daca te rugam mult, mult, ne dai si reteta folosita la tort? pliz, plizzzz :)

    • admin

      23.11.2012 at 04:51 Reply

      Buna Ana,

      Sigur că da! Aceasta este rețeta: http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Double-Chocolate-Layer-Cake-101275.
      Eu doar aceasta rețetă o folosesc la cake pops- este absolut minunată.

      Multumesc pentru vizită și te mai aștept!
      Raluca

      • ana m

        23.11.2012 at 12:18 Reply

        te vizitez zilnic, sa nu pierd ceva :)

        • admin

          23.11.2012 at 12:04 Reply

          Ma bucur!Nu am mai avut deloc timp pentru tutoriale sau rețete, dar sper ca acum de sarbatori sa pregatim cateva. Asa ca te asteptam cu mare drag! :D

          Zi frumoasă!
          Raluca

Post a Comment


Captcha Captcha Reload