Get Social With Us
Custom Paper Design | 16. Idee pentru cadou: Borcanul cu ingrediente pentru Chocolate Chip Cookies
5997
single,single-post,postid-5997,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
borcanul cu choc chip cookies

16. Idee pentru cadou: Borcanul cu ingrediente pentru Chocolate Chip Cookies

Această idee am tot văzut-o pe net încă de anul trecut și mi-a plăcut atât de mult încât TREBUIA să o încerc și eu!

Practic pregătim toate ingredientele necesare prăjiturii, le așezăm frumos în straturi într-un borcan iar cel care primește cadoul nu trebuie să facă altceva decât să amestece conținutul borcanului cu o anumită cantitate de unt si un ou, să pună prăjiturele în tavă și 15 minute mai târziu să se delecteze cu Chocolate Chip Cookies!

Mi se pare un cadou super, super fain!

Problema mea era că nu vroiam să îndes în borcan ingredientele unei rețete oarecare, doar de dragul de a arăta borcanul bine și să obțin niște biscuiți așa-și-așa…

Vroiam să pun ingredientele rețetei mele preferate de Chocolate Chip Cookies, cea pe care am găsit-o aici pe faimosul site Smitten Kitchen și care a fost inventată de celebrul David Liebovitz, și care a rămas singura rețetă pe care o fac pentru acești biscuiți! Atât sunt de buni.

Însă exista un impediment, deoarece la această rețetă, zahărul trebuie amestecat cu untul ca să iasă totul perfect!

Așa că, după îndelungi meditări, am decis să pun în borcan zahărul în ultimele două straturi și să trec în instrucțiunile rețetei asta!

PROBLEM SOLVED! Am răsuflat ușurată și am trecut la treabă!

Avem nevoie de:

  1. 1 borcan de 1 litru – eu am luat de aici, pentru că îmi place că este etanș, de foarte bună calitate și are o formă frumoasă!
  2. ingredientele uscate ale rețetei
  • 100 de grame de zahăr cristal
  • 120 grame de zahăr brun
  • 1/2 linguriță de bircabonat de sodiu
  • 175 de grame de făină
  • 200 de grame de picături de ciocolată
  • 130 de grame de nucă, tăiată mărunt.
Într-un bol mare amestecăm făina cu bicarbonatul de sodiu.
Apoi, folosind o pâlnie pentru borcane începem și punem ingredientele în straturi, ținând cont de ordinea inversă în care ele intră în rețetă:
  1. făina
  2. nuca
  3. picăturile de ciocolată
  4. zahărul brun
  5. zahărul cristal
Am început deci cu făina (amestecată cu bicarbonatul de sodiu).
A urmat nuca tăiată mărunt.
Picăturile de ciocolată.
Și ultimele straturi: zahărul brun
și zahărul alb
Dar dacă persoana care primeste cadoul nu are extract de vanilie în casă? Ca să mă asigur că totul iese perfect, am adăugat la final și un pliculeț cu o doză de extract de vanilie.
Apoi decorăm capacul cu un material frumos de Crăciun și atașăm eticheta cu instrucțiuni.
Pentru că borcanul meu avea sistem de metal de etanșeizare, nu prea se potrivea să acopăr capacul cu un material, așa că am legat o fundă dintr-un material festiv și am creat o etichetă rotundă și pentru capac.
Suntem GATA!
Borcanul este gata de dăruit, iar cel care îl va primi va putea să își facă prăjituri în 20 de minute (5 minute pregătirile, 15 minute copt).

Eticheta de pe capac….

Straturile de ingrediente, frumos așezate.

Eticheta laterală – cea care conține și instrucțiunile pentru pregătirea biscuiților. Dacă vă plac aceste etichete, le puteți descărca de aici.

Nu-i așa că arată MINUNAT?

În ultima săptămână de activități ne vom ocupa intens de dulciuri pentru Crăciun și atunci vă voi arăta această rețetă făcută și în modul ei tradițional.
Până una alta, vă anunț cu drag că de săptămâna viitoare DECORĂM! Pregătim coronița pentru ușă, coronița pentru geamul de la bucătărie, decoruri diverse de iarnă (unul dintre ele fiind brăduțul din nasturi), aranjamente centrale pentru masa de Crăciun…veți vedea!
Vă aștept cu drag!
Zi minunată!
Raluca

10 Comments

  • Rolling Ideas

    30.11.2012 at 18:57 Reply

    Încă o idee foarte simplă, dar foarte drăguţă. Exact ca toate celelalte idei pe care le prezinţi :)

    • admin

      30.11.2012 at 20:12 Reply

      Îți mulțumesc frumos Andreia pentru apreciere! :D

  • CRISTINA

    30.11.2012 at 19:38 Reply

    Felicitari! De cand te-am descoperit intru in fiecare zi sa vad ce ai postat. Foarte frumoasa ideea de a face aceasta serie. Abia astept saptamana viitoare. Multumesc!

    • admin

      30.11.2012 at 20:11 Reply

      Buna Cristina!
      Mă bucur mult că iți plac activitatile de Crăciun!
      Vei vedea că decorațiunile sunt foarte frumoase, unele spectaculoase, dar atat de simplu de făcut! :D
      Te aștept cu drag și iți mulțumesc din suflet că mi-ai scris, pentru că mi-ai făcut o bucurie!
      Seara frumoasă!
      Raluca

  • CRISTINA

    30.11.2012 at 21:18 Reply

    Sincer nu comentez aproape niciodata pe blogurile pe care le urmaresc dar astazi am pus acest comentariu pentru ca imi dau seama cata munca este in spatele fiecarei postari si am vrut sa stii ca esti extraordinara asa ca sunt fericita ca ti-am facut o bucurie. Seara placuta si tie :)

    • admin

      30.11.2012 at 21:51 Reply

      Mulțumesc mult, mult de tot! :D

  • Majla

    30.11.2012 at 00:49 Reply

    apai eu chiar tre’ sa te comentez si sa te spun si la vecini:), ca-ti tot ”spionez” blogul cu drag. esti faina asa, toata, nu numa’ pe bucati! ador ideea astaa ta, e simpla si de efect. apropo de starturi, eu o vazusem in …baie:) straturi de sare, miresme, ierburi la borcan pentru balacit in cada. acu ca te-am descoperit, trec si la incercat varianta in bucatarie, la cadou:)

    • admin

      30.11.2012 at 05:33 Reply

      ufff…la așa compliment nici nu știu ce să mai spun! :D Mulțumesc! :D Mă bucur că ai găsit lucruri frumoase aici și sper ca iarna aceasta să îmi fac timp să mai fac o serie de idei de Crăciun. :D Te mai aștept cu drag!

  • Ludmila

    30.11.2012 at 15:12 Reply

    Am vazut ideea si “nu am cuvinte”! Super! Daca te rog,imi zici si cantitatea de unt necesara pentru biscuiti???Multumesc frumos!

    • test

      30.11.2012 at 03:49 Reply

      Buna si scuze pentru raspunsul atat de tardiv,

      Cantitatea o gasesti la reteta de pe blog de Chocolate Chip Cookies: http://custompaperdesign.ro/25-chocolate-chip-cookies/
      La cantitatile de acolo din reteta, sunt necesare 115 grame de unt nesarat.

      Cu drag, Raluca

Post a Comment


Captcha Captcha Reload