Get Social With Us
Custom Paper Design | 17. Aranjament pentru masa de Crăciun
6052
post-template-default,single,single-post,postid-6052,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

17. Aranjament pentru masa de Crăciun

 

Așa cum vă spuneam vineri, săptămâna aceasta începem și decorăm casa pentru Crăciun. Vom face multe proiecte, iar cel de astăzi constă în crearea unei piese centrale pentru masa din sufragerie sau pentru masa festivă de Crăciun.

Trebuie să vă spun de la început că eu evit supraîncărcarea aranjamentelor cu prea multe materiale – poate și pentru că nu am făcut nici un curs în sensul acesta deci nu știu cum să fac asta și pentru că în general aplic principiul “Less is more”.

Așadar nu veți vedea în același aranjament și elemente naturale, și globuri, și un Moș Crăciun din plastic, și bețe de scorțișoară, și o bomboană…..

De obicei aleg unul- două tipuri de material, maxim trei și merg pe acele variante.

Aranjamentul de astăzi este foarte natural, am ales culori neutre – maron, verde, bej, alb.

 

Avem nevoie de:

 

 

 • coroniță din brad
 • conuri de brad (eu am avut de molid)
 • crenguțe uscate
 • vas din sticlă pentru lumânare
 • lumânare pilon
 • orez
 • măceșe uscate (acestea pot si înlocuite și cu alte fructe).
Începem prin a plasa vasul de sticlă în interiorul coroniței.

Fiecare con de brad a primit o codiță din sârmă verde (pe care am înfășurat-o la baza conului)

Și apoi le-am prins de coroniță. Am adăugat și crenguțele pe marginea vasului.

Acum vreo lună am luat din Carrefour de la raionul de fructe și legume proaspete o cutie cu măceșe. Am venit acasă, și le-am înfipt pe fiecare în parte în câte o sârmuliță, apoi le-am așezat intr-un vas cu orez și le-am lăsat la uscat la temperatura camerei. Iată-le cum arată după ce s-au deshidratat în mod natural:

Am făcut un buchețel din măceșe și le-am înfipt în două locuri diferite la baza vasului ( nu am vrut să fie simetrice față de conurile de brad).

Apoi turnăm orez în vas.

Orezul are un dublu rol, atât decorativ (arată frumos în orice combinație de culori) cât și funcțional:

 • crează o bază stabilă pentru lumânare indiferent de forma pe care o are fundul vasului
 • ceara care se va scurge din lumânare va fi prinsă de boabele de orez și nu se va mai lipi de vas. Cei care au curățat vase de sticlă de ceară de lumânare știu la ce mă refer! 😀 La final, va trebui doar să spargeți ușor amestecul de orez/ceară în bucăți și să le scoateți din vas.

Un alt truc, dacă vreau să merg neapărat pe o anumită combinație de culori este să folosesc boabe de cafea în locul orezului. 😀

Plasăm lumânarea în interiorul vasului…și suntem gata…

În timp ce făceam această poză remarcam dezamăgită că rezultatul obținut nu se potrivea prea bine cu imaginea mea mentală a acestui aranjament…..

Și apoi mi-am dat seama de ce….

Așa că am dat fuga în pădure și am tăiat câteva crenguțe uscate de la un copac doborât de vânt….. căutând să fie cât mai dese, cu mai multe rămurele.

Le-am înlocuit pe cele vechi cu cele noi….

Aaaa, mult mai bine!

Urmează poze din toate unghiurile și câteva cu detalii, ca să puteți vedea mai bine crenguțele uscate și cum am poziționat celelalte elemente.

La acest aranjament îmi place în primul rând disponibilitatea materialelor: conurile de pin le-am cules din pădure de la munte, crenguțele uscate din pădurea de lângă casa mea (sau din parc), coronițele de brad vor începe să se găsească pe toate drumurile, iar măceșele pot fi și proaspete (cu atât mai bine), artificiale sau să le înlocuiți cu alte fructe mici.

Nu mi se par necesare accesorii adiționale, cred ca următoarea variantă cu crenguțe o voi face folosind ca bază o coroniță îmbrăcată cu mușchi – aceea cred că va fi combinația PERFECTĂ! 😀 Vă țin la curent! 😀

Vă voi arăta cum fac și un aranjament în culorile Crăciunului – roșu/verde- dar mai întâi trebuie să aducă crenguțe de ilex la florărie…. 🙂

Sper să vă placă prima noastră decorațiune!

Zi minunată!

Raluca

 

4 Comments

 • luminita

  03.12.2012 at 08:58 Reply

  vorba ta….toate materialele la indemana….simplu , frumos, usor
  de toate am ..inclusiv vaza ca aceea. MARE MERCIIIII…SI ASTEPT URMATOARELE POSTARI.

  • admin

   03.12.2012 at 09:22 Reply

   Ce mă bucur! Sunt sigură că îți va ieși minunat! Cu mare drag! Raluca

 • Rolling Ideas

  03.12.2012 at 09:49 Reply

  Simplu si natural – reteta perfecta!

  p.s. Mi-am scris patania cu lutul polimeric

  • admin

   03.12.2012 at 10:14 Reply

   BunĂ! Acum mă duc să o citesc! 😀

Post a Comment

Captcha Captcha Reload