Get Social With Us
Custom Paper Design | 2. Advent Calendar sau Calendar de Crăciun
4959
post-template-default,single,single-post,postid-4959,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

2. Advent Calendar sau Calendar de Crăciun

Calendarul de Crăciun nu este o tradiție românească, însă este una pe care am văzut-o în alte țări (SUA, Germania) și care mie îmi place foarte mult.

Ideea este următoarea: Pentru fiecare zi între 1 și 25 Decembrie, părinții vor pregăti un recipient în care vor ascunde un mic cadou. Apoi, copilul va lua pe rând recipientul cu numărul zilei respective și va descoperi cadoul ascuns.

Aceste mici obiecte nu trebuie sa fie scumpe – original ele se numesc “trinkets” și ar putea fi traduse prin fleacuri, bagatele, nimicuri. De cele mai multe ori sunt bombonele, un ornament sau o mini jucărie.

Cred că emoția descoperirii surprizei din ziua respectivă este specială, mi-ar fi plăcut să am și eu așa ceva când eram mică, așa că am decis să o implementez și la noi în casă. În fond, cui nu i-ar plăcea un Crăciun zilnic? 😀

Calendarul Marei l-am făcut așa:

 • am luat 24 de pungi albe
 • am imprimat pe autocolant numere pentru fiecare pungă. Dacă vreți să vă scutiți de muncă, de aici puteți descărca fișierul meu cu numere.

Cu un perforator am decupat numerele și le-am lipit pe pungi.

Și pentru că nu erau prea festive (adică erau de-a dreptul plictisitoare!), am tăiat bucăți din hârtiile de împachetat cu motive de Crăciun pe care le aveam la îndemână și cu un baton de lipici le-am aplicat pe pungi. Pasul acesta nu îl am în imagini pentru că l-am făcut undeva pe la 11:00 P.M. și am uitat cu desăvârșire să fac fotografii. Dar reiese destul de clar și din poze.

Apoi am întins o sfoară pe peretele din sufragerie (am pus un cui și la mijlocul calendarului pentru o mai bună susținere) și am agățat pungile cu cârlige de rufe.

Iată calendarul nostru:

.

La numerele 10 si 20 eu am adăugat și “zile până la Crăciun”. Inițial mă gândisem că vom elimina pungile în ordine descrescătoare (de la 24 la 1, în ideea de numărătoare inversă) dar după ce am mai studiat puțin problema mi-am dat seama că ar avea mai multă logică să facem invers.

Nici cârligele colorate nu au mai fost folosite, am luat unele old-fashioned din lemn, pentru rufe.

Și ca să vă dau câteva idei despre ce să puneți în pungi, Mara va primi turtă dulce, biscuiți din cereale, brățară din lemn (din Carrefour, 6 RON setul de brățară cu mărgele) , mărgele din lemn (de mai devreme), șosete super amuzante cu ursuleți, agrafe de păr cu cupcakes, ciorapi lungi super frumos colorați (tot din Carrefour), creioane colorate (de la 12 luni +), mini cărticele cu cifre, culori, animale, etc…. Cu cât copilul este mai mare, cu atât este mai ușor să găsiți idei pentru a umple recipientele.

În locul pungilor puteți folosi cutiuțe de diferite mărimi, găletușe, pahare din carton…aproape orice.

Iată alte câteva calendare, făcute cu mult mai multă grijă și timp investit, care mi-au plăcut foarte mult (click pe poză pentru sursă, unele au și tutoriale):

și două moderne:

Sper că am reușit să vă inspir să creați propriul vostru calendar, dacă faceți unul treceți în comentarii link-ul către articol sau trimiteți-mi poze, mi-ar plăcea mult să le văd!

Zi frumoasă!

Raluca

1 Comment

 • Rolling Ideas

  12.11.2012 at 06:30 Reply

  Ce mult mi-ar fi plăcut să existe şi la noi obiceiul ăsta când am fost mici!
  Deşi, noi fiind 4 fraţi, cred că ai mei şi-ar fi epuizat bugetul pe mini-cadouri cu mult înaintea Crăciunului.

  Îmi place “frânghia ta de rufe” cu cadouri, cred că Mara va fi încântată.

Post a Comment

Captcha Captcha Reload