Get Social With Us
Custom Paper Design | 21. Iarna într-un…borcan
6357
post-template-default,single,single-post,postid-6357,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

21. Iarna într-un…borcan

Acest proiect l-am făcut prima oară anul trecut și este atât de frumos încât nu m-am putut abține și l-am repetat și anul acesta!

Construim un peisaj de iarnă într-un borcan ce poate fi folosit ca piesă centrală pe masă, sau să îl punem pe pervazul ferestrei…

Avem nevoie de:

 • 1 borcan mare
 • brăduți artificiali
 • zăpadă artificială
 • foarfecă de grădină (patentul nu a fost atât de eficient)
 • pistol de lipit cu silicon

Am găsit în sfârșit anul acesta și la noi brăduți artificiali perfecți pentru acest proiect. Sunt făcuți din același material cum erau periile pentru sticle pe vremuri. I-am cumpărat din Billa, 6.5 RON/bucata. M-am bucurat și mai mult când am văzut că erau stropiți cu o vopsea albă astfel încât par ninși.

Măsurăm înălțimea borcanului și scurtăm braduții (dacă este cazul) în așa fel încât să rămână ceva spațiu între vârful brăduțului și fundul borcanului (veți înțelege imediat la ce mă refer).

Eu a trebuit să tai din ambii brăduți. Apoi, am folosit suportul cu care veniseră ințial pentru a îi lipi la loc.

Dacă lipeam cei doi suporți unul lângă altul nu aș mai fi putut înfileta capacul, așa că am luat o bucată de scoarță de copac și am folosit-o drept extensie pentru a plasa cel de-al doilea brăduț (am lipit-o cu silicon de primul suport).

Următorul pas este să lipim brăduții cu tot cu suport de capacul borcanului.

Turnăm în borcan zăpadă artificială……

Intoducem cu grijă brăduții în borcan….

…și înfiletăm capacul.

Întoarceți borcanul și așezați-l pe capac! Avem un peisaj de iarnă în miniatură, absolut minunat. 😀

 

 

 

 

 

 Eu am mai făcut încă unul, lipind de data aceasta brăduții pe fundul borcanului (capacul fiind decorativ). Ca să nu umplu fundul borcanului de silicon, am lipit o bucată de carton alb cu scotch lat transparent pe fundul borcanului și apoi peste acest carton am lipit cu silicon suportul cu brăduții.

Nu-i așa că sunt minunați? Ai mei stau pe dulapul din bucătărie pe care îl folosesc cel mai des și pe care îl pot vedea și din sufragerie.

 

 

 

Sper să vă placă și vă recomand cu căldură să îi încercați. Pozele nu reușesc să transmită acel sentiment de “peisaj de iarnă seren, imaculat și liniștit” pe care îl ai atunci când te uiți la ei.

Later edit: chiar acum m-am gandit sa menționez că brăduții pot fi și decorați înainte de a fi puși în borcane! Folosiți mărgele drept globuri, steluțe mici de aplicat pe materiale sau ștrasuri pentru a îi face să strălucească, șnur auriu sau argintiu drept beteală….cred ca ies minunat! Puteți pune mini-cadouri la bază…..

Luni anunțăm câștigătorii concursului, iar în ultimele 3 zile de activități facem prăjituri! Brownies minunate, biscuiții mei preferați cu ciocolată și nucă și la final, un tort numai bun pentru ziua de Crăciun – Tort de morcovi!  Este tortul meu favorit, iar eu URĂSC morcovii! Asta spune ceva, nu? 😀

Zi minunată vă doresc!

Raluca

4 Comments

 • Oana Jalba

  07.12.2012 at 14:40 Reply

  Si ce bine arata in dublu exemplar !

 • mikaela

  07.12.2012 at 18:07 Reply

  De pe aceasta pagina am descoperit blogul.Mi-a placut mult decoratiunea .Simpla ,frumoasa,de efect.

 • marina

  07.12.2012 at 14:18 Reply

  Buna ziua, se poate sa imi spuneti de unde ati cumparat borcanul cu capac de sticla?multumesc anticipat.Marina

  • admin

   07.12.2012 at 16:34 Reply

   Buna Marina, este un borcan pentru muraturi – l-am luat din Carrefour (cred… :).

Post a Comment

Captcha Captcha Reload