Get Social With Us
Custom Paper Design | 24. Brownies….
6408
single,single-post,postid-6408,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
brownies

24. Brownies….

Astăzi facem renumitele “Brownies” ale americanilor și credeți-mă că au toate motivele să fie renumite!

Însă înainte de a trece la rețetă, aș vrea să vă amintesc că până acum am pregătit deja două deserturi minunate:

Cupcakes-urile brăduț de Crăciun

și Winter Cake Pops  – tortul pus pe băț, pe care l-am decorat special pentru iarnă.

Dacă nu le-ați văzut, vi le recomand cu căldură…..sunt …minunate!!

Însă așa cum vă spuneam, astăzi facem Brownies.

Această rețetă este considerată a fi cea mai bună rețetă de brownies cu cacao. Pentru că vedeți voi, brownies pot fi făcute în două feluri: cu cacao  sau cu ciocolată.

Vom face și varianta cu ciocolată în compoziție, dar pană atunci o încercăm pe cea a lui Alice Medrich din cartea Bittersweet.

Eu am găsit-o pe acest site, honey & jam (pe care vi-l recomand chiar și doar pentru a admira fotografiile superbe), apoi am văzut că fusese o preluare de la Smitten Kitchen, unde 745 de oameni au lăsat comentarii spunând cât este de extraordinară!

Deci CLAR trebuia încercată!

Frumusețea acestei rețete este că în 5 minute compoziția este gata amestecată și peste încă 20-25 de minute prăjitura este gata!

Deci dacă vă treziți în casă cu o revoltă populară de “vrem ceva dulce, dar nu clătite”…..este o opțiune super rapidă (la fel ca și Moelleux aux chocolat).

Vom avea nevoie de:

  • 141 de grame de unt nesărat
  • 250 de grame de zahăr
  • 82 de grame de cacao neagră
  • 1/4 de linguriță de sare
  • 1/2 de linguriță de extract de vanilie
  • 2 ouă mari, reci
  • 66 de grame de făină
  • 2/3 de cană de nucă tăiată mare-mediu – aprox. 75 de grame
Începem prin a pune grătarul în treimea de jos a cuptorului și preîncălzim cuptorul la 165° C.
Punem hârtie de copt intr-o tavă. Nu trebuie unsă tava cu ulei, cred că aveam un exces de zel când am făcut prăjitura…
Combinăm zahărul și untul, sarea și pudra de cacao într-un vas termorezistent și încălzim în reprize la microunde amestecând până când untul s-a topit iar amestecul este omogen.

O punem pentru scurt timp deoparte să se răcească până când amestecul este doar călduț (nu fierbinte!). În acest stadiu are un aspect destul de “grunjos”, dar va deveni mult mai fină după ce adăugam ouăle și făina.

După ce s-a răcit, amestecăm vanilia cu o lingură de lemn.

Adăugam ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare în parte (dintr-o dată compoziția se va îngroșa și va trebui să munciți puțin pentru a o putea amesteca).

Atunci când aluatul este gros, lucios și bine omogenizat adăugăm făina.

O amestecăm bine cu lingura de lemn până când nu mai avem urme de făină rămasă neîncorporată în aluat.

Amestecăm și nucile și punem aluatul în tava pregătită.

Eu am uitat să adaug nucile, dar am realizat asta la vreo 5 minute după ce pusesem tava în cuptor, așa că am scos tava, am presărat nucile uniform,  le-am amestecat în compoziție și am rezolvat problema.

Coaceți timp de 20-25 de minute (dar depinde de cuptor, este posibil să fie nevoie și de 10 minute în plus), așa că cel mai bine testați cu o scobitoare – dacă iese curată (cu foarte putine urme de aluat) este gata! Nu coaceți nici prea mult, vă rog!

Un truc general valabil de ținut minte, dacă uitați să porniți timerul sau să vă uitați la ceas: atunci când în bucătărie începe să miroasă a prăjitură, este semn că în maxim 5 minute aluatul va fi gata și îl puteți testa cu scobitoarea și scoate din cuptor.

După 20 de minute de copt eu fac la intervale de 3-5 minute testul cu scobitoarea pentru a nu coace prea mult aluatul.

Și iată și produsul finit!


Eu zic să le încercați cât mai curând! În combinație cu un pahar cu lapte……sunt mai mult decât vă doriți de la un desert!

Zi minunată!

Raluca

8 Comments

  • Prec

    12.12.2012 at 09:44 Reply

    Ma duc sa cumpar oua sa le incerc si eu. Arata bestial si sunt sigura ca sunt si f bune. La mine orice are nuca e bun :))
    Te pup si la cat mai multe postari pe blog!

    • admin

      12.12.2012 at 14:22 Reply

      Aceeasi “problema” o am si eu cu nuca! Are nucă – este sigur fabulos! :D
      Sa vezi tortul de morcovi…..Nico….iti spun, nu trebuie sa il ratezi…..
      Pup!

  • Geo

    12.12.2012 at 13:28 Reply

    Ce poze minunate! Dar tu ai facut bunatatile astea mai demult. Unde mai gasesti macese acum? :)
    Incerc si revin cu impresii.

    • admin

      12.12.2012 at 14:23 Reply

      Buna Geo! Da, pozele au fost facute mai demult, dar intre timp cate cantitati de brownies s-au devorat la noi….ieri a fost ultima…. :D

  • Rolling Ideas

    12.12.2012 at 17:06 Reply

    Aoleo, dacă dau iama în brownies, nu-mi ajunge o singură sesiune de pilates pe zi :D
    Dar merită încercate.

    • admin

      12.12.2012 at 17:09 Reply

      WELCOME BACK! Ți-am simțit lipsa!! :D

  • Andreea

    12.12.2012 at 11:53 Reply

    Arata extraordinar de bine, iar pozele si contrastul cu macesele sunt perfecte.
    Sunt sigura ca iti face la fel de multa placere sa faci aceste minunate fotografii pe cat iti place sa faci o prajitura sau sa creezi ceva.
    Ce inseamna cacao neagra? Este de la o firma anume? Ce ne recomanzi?
    Am vazut ca ai cantar de bucatarie de la IKEA. Este bun?

    • admin

      12.12.2012 at 13:03 Reply

      Bună Andreea,

      Mulțumesc frumos pentru aprecieri!! :D Mă străduiesc să fac poze cât mai reușite – nu îmi ies mie întotdeauna, dar….
      Cacao neagra eu am luat Dr. Otker si este într-un ambalaj maron foarte închis și scrie chiar și pe el cacao neagra.
      Iar cântarul de la IKEA este foarte, foarte bun – merge impecabil și a avut și el partea lui de trânte și căzături de pe dulapul din bucătărie.

Post a Comment


Captcha Captcha Reload