Get Social With Us
Custom Paper Design | 25. Chocolate Chip Cookies
6680
single,single-post,postid-6680,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
choc chip cookies

25. Chocolate Chip Cookies

Vă vine să credeți că am ajuns la ultima activitate din seria “25 de activități și proiecte fabuloase în așteptarea Crăciunului” ?

Mie una nu; atunci când le planificam mi se părea că urmau să se întâmple într-un viitor destul de îndepărtat…și acum iată-le la final!

M-am tot chinuit să decid cu ce rețetă să închei seria, dacă să fie biscuiții mei preferați cu nucă și picături de ciocolată sau tortul de morcovi……sau tortul German…..

Am ales biscuiții și rămâne să facem săptămâna viitoare torturile….

Istoria rețetei

Căutam o rețetă de “Chocolate Chip Cookies” care să fie BUNĂ.

FOARTE BUNĂ!

Pentru că urăsc să îmi petrec timpul în bucătărie ca la final să obțin ceva prost. Aș fi putut face altceva mai interesant, nu?

Am dat peste această rețetă pe celebrul blog culinar Smitten Kitchen (l-am mai amintit aici de câteva ori) în care autoarea Deborah Perelman declara această rețetă ca fiind favorita ei. Rețeta este invenția unui alt food blogger și autor celebru, David Lebovitz care, printre altele, a scris și cartea “The great book of chocolate”.

În concluzie, oameni care cu adevărat știu să gătească și să facă prăjituri.

Nu are sens să menționez că din toamna trecută (de când am descoperit eu rețeta) până în prezent, am făcut acești biscuiți de cel puțin 50 de ori…în condițiile în care câți biscuiți poate să mănânce un om normal…?

Pentru a obține cca. 20 de biscuiți, avem nevoie de:

  • 100 de grame de zahăr cristal
  • 120 grame de zahăr brun
  • 115 grame de unt nesărat, rece, tăiat în cubulețe de 1 cm
  • 1 ou mare
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1/2 linguriță de bircabonat de sodiu
  • 1/4 de linguriță de sare
  • 175 de grame de făină
  • 200 de grame de picături de ciocolată
  • 130 de grame de nucă, tăiată mărunt.

Încălziţi cuptorul la 150°C. Puneți foi de copt în două tăvi.

În bolul mixerului puneți zahărul alb şi brun şi frecaţi-l bine cu untul până când sunt omogenizate.

NOTĂ: la mine untul a fost puțin mai moale decât cere rețeta, amestecul în mod normal este mai grunjos decât arată în imagine.

Adăugaţi oul, extractul de vanilie si bicarbonatul de sodiu și amestecați.

Amestecați sarea cu făina și apoi adăugați-le în compoziție.

Urmează nucile și picăturile de ciocolată. Eu folosesc doar picături de ciocolată amăruie Festina, care pot fi cumpărate din Real.

Și obținem un aluat gros, în care proporția de nucă și picături de ciocolată o depășeste cu mult pe cea de cocă……. SUPERB!!

Eu cam 50 de grame de biscuiți îi mănânc de obicei fix în stadiul acesta…….atât de bun este amestecul!

Cu două lingurițe pun bile de aluat în tavă (cam de 5 cm diamteru) și la 7-8 cm distanță unii de ceilalți.

Coaceţi timp de 15-18 minute, sau până când sunt foarte uşor maronii.

Eu îi las cam 15-16 minute și obțin biscuiți crocanți pe margine dar ușor pufoși în centru.

Dacă îi lăsați mai mult (spre 19-20 de minute) obțineți biscuiți prefect crocanți – un DELICIU și aceia.

Îi puteți păstra la temperatura camerei într-un recipient ermetic până la 3 zile, deși vă doresc succes să rămână vreunul nemâncat în maxim 24 de ore…..

 

Iată-i!

Și pregătiți de sărbătoare:

Îi iubesc!

De aceea m-a străduit atât de tare să depășesc obstacolul pus de frecarea untului cu zahărul, pentru a putea” ambala” această rețetă într-un borcan. Aici vedeți acest proiect. :D

Trebuie să îi încercați, atât mai spun. :D

Vă mulțumesc că ați fost alături de mine în această aventură frumoasă a proiectelor de Crăciun și sper că v-au plăcut activitățile pe care le-ați găsit aici!

Ne vedem în continuare, cu alte proiecte pentru iarnă și Sărbători și nu uitați că săptămâna viitoare facem tort! :D

Zi minunată!

Raluca

8 Comments

  • LUMINITA

    13.12.2012 at 09:17 Reply

    Vreau si eu sa iti multumesc pentru acest frumos proiect. Am invatat lucruri deosebite de care ma voi folosi pentru a face atmosfera mai frumoasa de sarbatori si am descoperit ca inca mai exista generozitate si frumusete in oameni. JOS PALARIA….

    • admin

      13.12.2012 at 09:55 Reply

      Wow Luminița, mi-ai schimbat ziua, îți dai seama? Mă bucur enorm că toată munca mea, deși făcută cu drag și pasiune, înseamnă ceva pentru cineva! :D
      Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați scris și mi-ați spus că am intrat în casele voastre prin proiectele de pe blog – un compliment mai mare nici că se putea!

      Muțumesc din suflet…
      Raluca

  • Rolling Ideas

    13.12.2012 at 19:29 Reply

    Acum, că sărbătorim ultimul proiect al serialului, vreau să scriu ceva pentru toţi cei care te-au urmărit:

    Să ştiţi că ce a făcut Raluca aici este o muncă ENORMĂ. Îţi ia mult timp să faci un proiect, să te opreşti la fiecare pas să faci câteva poze, apoi să triezi pozele, să le editezi, să scrii detaliat modul de realizare (uneori e mai greu/durează mai mult să scrii decât să faci un lucru). Apoi nu mai vorbesc de toate tiparele pe care ni le-a pus la dispoziţie în mod gratuit. Plus un concurs cu premii substanţiale.
    E o muncă titanică şi eu îţi mulţumesc că ai făcut-o şi ai împărtăşit toate lucrurile astea frumoase cu noi. Eşti deosebită!

    • admin

      13.12.2012 at 21:19 Reply

      Draga Andreia, Îți mulțumesc din suflet pentru cuvintele tale….Mă bucur mult dacă activitățile au fost îndrăgite de voi, comentariile primite sunt combustibilul de care am nevoie pentru a merge mai departe. Eu vă mulțumesc că ați venit să le vedeți; nu ar fi fost la fel de amuzant să le fac dacă nu ați fi fost voi alături de mine!

  • cristina gheorghe

    13.12.2012 at 09:54 Reply

    Multumim pentru transformarea sarbatorilor in veselie si culoare si pentru caldura si linistea transmise! Recunosc ca nu stiu cand voi avea timp si energie pentru a pune in practica ce am citit si experimentat vizual pe acest blog, dar … intr-adevar merita intrat si cotrobait in fiecare fereastra pentru mici trucuri si invataminte de folos! Mi-am clatit ochii si mintea si m-am simtit extraordinar de bine! Multumesc din suflet! Cu drag, Cristina

    • admin

      13.12.2012 at 11:28 Reply

      Dragă Cristina,

      Nici nu știu ce să mai spun după ce am citit rândurile tale – și crede-mă că se întâmplă rar să rămân fără cuvinte!
      Îți mulțumesc mult, mult de tot pentru aprecieri, mă bucur că ți-au plăcut proiectele și că nu am dezamăgit, și sper să te regăsesc în continuare aici, pe blog!
      Mulțumesc din suflet!
      Raluca

  • Andreea

    13.12.2012 at 21:34 Reply

    Sunt excelenti, i-am incercat in week-end.
    Am facut in doua tavi asa ca unii i-am lasat mai mult si altii pai putin, ca sa incerc ambele variante.
    Le-au placut mult si copiilor.
    Multumim pentru reteta, Raluca!

    • admin

      13.12.2012 at 04:52 Reply

      Bună Andreea! Cu mare plăcere, mă bucur mult că v-au plăcut!
      Eu îi las mai puțin pentru că oricum se mai întăresc după aceea și devin crocanți…
      Doamne…. iar mi s-a făcut poftă! :D
      Cu mare drag!
      Raluca

Post a Comment


Captcha Captcha Reload