Get Social With Us
Custom Paper Design | 6. Brăduț din hârtie de ziar
5117
post-template-default,single,single-post,postid-5117,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

6. Brăduț din hârtie de ziar

Acest brăduț este de departe cea mai admirată decorațiune de Crăciun din casa mea în acest moment, poate și datorită materialului absolut banal din care este făcut, dar care se transformă într-un obiect de decor absolut spectaculos.

Ideea am vazut-o aici, pe site-ul Marthei Stewart și din momentul în care am văzut imaginea am știut că îl voi face și eu.

Faceți-l și voi, vă asigur că nu veți regreta.

Să începem!

În primul rând trebuie să creăm un suport pentru brăduț.

Avem nevoie de:

 • un pachet de lut (nu conteaza daca se usuca la aer sau la cuptor)
 • o andrea sau băț de frigăruie (eu am făcut cu andrea)

Tăiem o bucată dreptunghiulară mai lată din lut, pe care o vom perfora prin centru cu andreaua sau bățul de frigăruie. Apoi o lăsăm la uscat.

Asigurați-vă că suprafața pe care o vom pune pe masă este perfect plată. Bucata mea de lut nu este ideala ca formă – seamănă mai mult cu un cub și pot să vă spun că nu are o stabilitate prea grozavă. Este puțin cam înaltă.

Apoi tăiem bucatile de ziar in pătrate -eu le-am tăiat în inches pentru că așa erau date pe site la Marta Stewart și aveam riglă cu inchi.

Pentru o andrea/băț de frigăruie de 10 inchi adică 25 de cm, vom tăia câte 50 de coli de urmatoarele dimensiuni:

– 6 by 6 inches                     – 15. 24 cm        – 15 cm
-5 1/2 by 5 1/2 inches       – 13.97 cm          – 14 cm
-5 by 5 inches                      – 12. 7 cm           – 13 cm
-4 1/2 by 4 1/2 inches       –  11.43 cm          – 12 cm
-4 by 4 inches                     –  10.16 cm          – 10 cm
-3 1/2 by 3 1/2 inches      –  8.89 cm           – 9 cm
-3 by 3 inches                     –  7.62 cm           – 8 cm
-2 1/2 by 2 1/2 inches      –  6.35 cm           – 6 cm
-2 by 2 inches                     –  5.08 cm           – 5 cm
-1 1/2 by 1/2 inch              –  3.81 cm            – 4 cm

și 25 de coli de 1 inch adică 2.54 cm.

Eu nu aș sta în viața mea să tai conform transformării în centimetri, adică 15.24 cm….ci aș tăia patrate de 15, 14, 13, 12,10, 9, 8, 7, 5, 4 si 3 cm.

Poate între etajele cu 12 și 10 cm și cu 7 și 5 cm aș tăia 25 de coli de 12 și 25 de coli de 11, respectiv 25 de coli de 7 si 25 de coli de 6 cm, ca să fie o trecere mai lentă totuși între ele.

Am luat suportul creat (cu o zi înainte ca să aibă timp să se usuce, lutul meu fiind cu uscare la aer) și i-am acoperit partea care va sta pe mobilă cu o bucată de pâsă adezivă pentru a proteja mobila de zgârieturi.

Înainte de a începe să punem pătratele de ziar, punem 2 pătrate dintr-un carton mai gros ca să ofere susținere întregii structuri. Eu am tăiat 2 pătrate de 6 inchi din ambalajul unei cutii de bomboane.

Apoi, pentru ca dimensiunea andrelei mele era mai mare decat cea indicată în instrucțiuni și nu am vrut să o scurtez, mi-am dat seama că ar fi inteligent să împart lungimea andrelei în secțiuni egale cu numărul etajelor pe care urma să le pun, ca să știu când să trec la urmăroarea dimensiune de pătrate. Da….și eu am fost mândră de mine…

Am marcat locul unde ajungeau cartoanele de susținere…

și de acolo am măsurat lungimea andrelei. Din numărul rezultat am scăzut 2 cm (pentru vârf) iar restul l-am împărțit în 11 secțiuni egale.

Oricum, nu e necesar să fie la virgulă, doar așa, orientativ.

Acum începem să construim bradul. Îndoim pătratul pe jumătate și apoi iar în jumătate, și așa am aflat care este centrul și în același timp am dat și puțin volum hârtiei.

Trecem foile prin andrea (câte 4-5 foi odată) și apoi le răsfirăm ușor într-un evantai.

Continuăm…..

continuăm…..

Până ajungem în vârf.

Nu e chiar o mare frumusețe, nu?  Nu încă!

Luăm un spray adeziv și borcănelelul cu sclipici (eu am cumpărat un glitter foarte fin, alb).

Acoperim suprafața de lucru cu o hârtie și după ce agităm spray-ul bine, pulverizăm un strat de adeziv pe toată suprafața bradului (Nu faceți această operațiune în casă! După primele 5 secunde am ieșit pe balcon și am aplicat adezivul acolo).

Și acum, marea transformare! Punem o hărtie curată sub braduț și începem și pudrăm suprafața acestuia cu glitter – DIN BELȘUG!

După ce am acoperit totul cu un strat bun de glitter, luăm brăduțul și îl scuturăm ușor deasupra hârtiei – tot excesul de glitter va pica pe foaie, iar apoi facem foaia pâlnie și îl punem înapoi în borcan.

Eu am scos și suportul de brad și i-am aplicat și lui tratamentul magic.

Deja arată mai bine, nu?

O recapitulare….

Am mai tăiat două steluțe din 2 etichete de cadouri de anul trecut (erau deja acoperite cu glitter) și le-am lipit spate în spate pe secțiunea de andrea păstrată pentru vârf.

Și iată rezultatul:

Este minunat! Ziua strălucește de la lumina naturală, seara strălucește de la sursele de lumină din casă…..I LOVE IT!

Dacă vreți să vedeți și un video cum se face, tot pe site-ul Marthei Stweart, la același link dat mai devreme, sub imagine, găsiți “watch the video”. Dacă dați click acolo veți vedea o înregistrare în care se fac acești brăduți.

Enjoy!

Zi minunată!

Raluca

2 Comments

 • Rolling Ideas

  16.11.2012 at 10:01 Reply

  Mai avem nevoie si de multa rabdare sa taiem atatea patratele, dar rezultatul final e foarte frumos.

  • admin

   16.11.2012 at 11:21 Reply

   Așa este! Partea cu tăiatul e cea mai lungă, dar chiar merita… 😀

Post a Comment

Captcha Captcha Reload