Get Social With Us
Custom Paper Design | 7. Idee pentru cadou: Săruri de baie
5224
post-template-default,single,single-post,postid-5224,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

7. Idee pentru cadou: Săruri de baie

Dacă vă place să vă răsfățați uneori (sau deseori) cu o baie fierbinte și aromată, care să șteargă stresul zilei și să vă lase complet relaxați, știți deja cât de important este ca în apa de baie să adăugați fie săruri de baie fie un bulgăre efervescent.

Vom pregăti în curând și bulgări efervescenți, dar astăzi vom prepara minunate săruri de baie.

Faptul că sunt EXTREM de ușor de făcut, costă puțin și sunt foarte sănătoase, le transformă intr-o variantă perfectă pentru cadourile de Crăciun!

Nu adăugăm conservanți (pentru că știm că sărurile vor fi folosite în viitorul apropiat) și au un efect extraordinar asupra organismului și al pielii. În funcție de uleiul esențial pe care îl adăugăm în compoziție, ne poate relaxa sau lăsa plini de energie.

Să trecem la treabă!

Avem nevoie de:

 • 250 de grame de sare de mare grunjoasă (eu am luat de la Carrefour acum o lună când era în toi sezonul murăturilor). Oricum o găsiți acolo tot timpul anului.
 • 125 de grame de sare Epsom.  *)
 • 1 lingură de ulei – eu am pus de nuci de Macadamia având un miros neutru, dar puteți pune și de măsline, avocado, migdale, etc.
 • 1/4 de linguriță de ulei esențial (aroma preferată)
 • 2 borcănele curate

eu am adăugat și

 • 1 lingură de flori de levănțică (pentru că am făcut săruri de baie cu aromă de levănțică).

*) Sarea Epsom se mai numește și sare amară și deși am citit că se găsește și la magazinele tip Plafar, recunosc că eu nu am găsit-o. Am comandat-o de pe internet de aici și am ținut neapărat să o adaug în compoziție datorită efectelor extraordinar de benefice pe care le are asupra organismului, fiind foarte bogată în minerale (magneziu). Dar puteți sări peste ea fără probleme și să înlocuiți cantitatea ei cu sare de mare.

Mă întreb doar de ce la noi costă 27 RON/250 grame iar în SUA este 2$ cutia de 1 kg? NOT FAIR!

Am cântărit sarea de mare și sarea Epsom (în același bol vom amesteca toate ingredientele).

A urmat lingura de ulei de macadamia.

și sfertul de linguriță de ulei esențial (de levănțică în cazul meu).

Amestecăm bine cu un tel până când uleiurile sunt distribuite uniform în sare.

Eu am adăugat și flori de levănțică.

Dacă faceți săruri cu arome de citrice (portocale, lămâie, grapefruit) puteți adăuga cubulețe de coajă deshidratată de la un fruct curățat (uscați în cuptor la 70C coaja tăiată feliuțe sau cubulețe).

De asemenea, dacă vreți să obțineți o sare de baie colorată, acum este momentul să amestecați câteva picaturi de colorant alimentar de nuanța aleasă. Nu vă aceți griji că va păta pielea sau cada de baie….doar va colora apa frumos.

Eu am ales să o las naturală.

Transferăm amestecul obținut în borcane….

și suntem gata!

Toată operațiunea nu durează mai mult de 5 minute și obțineți cadouri frumoase și sănătoase pentru cei dragi sau pentru voi!

Eu le-am decorat pentru cadou adăugând o hârtie lila și o etichetă vintage. Dacă pregătiți tot săruri cu aromă de lavandă, de aici puteți descărca eticheta mea.

Iată și cadoul în forma lui finală:

Spuneți-mi: v-ar plăcea să primiți așa ceva de sărbători?

Zi minunată!

Raluca

3 Comments

 • Rolling Ideas

  19.11.2012 at 09:51 Reply

  De-as primi asa ceva, n-as mai iesi din cada 🙂

 • miha.ela

  19.11.2012 at 12:58 Reply

  super, multumesc!!

  • admin

   19.11.2012 at 13:12 Reply

   Cu mare drag!! 😀

Post a Comment

Captcha Captcha Reload