Get Social With Us
Custom Paper Design | 9. Brăduți din conuri de brad și pin
5201
post-template-default,single,single-post,postid-5201,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

9. Brăduți din conuri de brad și pin

Acești brăduți au decorat masa noastră de Crăciun de anul trecut și trebuie să vă spun că, după ce i-am adăugat ca piese centrale, totul arăta altfel!

Toată masa a avut o paletă cromatică neutră – alb (fața de masă și farfurii), maron (șervetele din bumbac, decorațiunile de masă) și argintiu (tacâmuri, solnițe, inelele de șervete și câte un mic globuleț pus în fața farfuriei ca place card). Brăduții însă, au adus un aer ușor sofisticat pe care mi-l doream.

Pentru a face decorul mai intersant, m-am jucat puțin cu înălțimea lor, cocoțându-i pe acești suporți de lumânări.

Brăduții pot fi folosiți și ca piese de decor pentru casă pe perioada sărbătorilor de iarnă; fiind foarte naturali se integrează ușor cu orice stil de mobilier. Mie mi-au plăcut atât de mult încât i-am păstrat alături de globuri și cred că îi voi mai păstra încă câțiva ani de acum înainte.

Să vă arăt cum îi facem!

Avem nevoie de:

 • Conuri din carton sau polistiren- de la magazinele Art & Hobby
 • Conuri de brad sau de pin (le recomand pe cele de pin)
 • Carton pe care am trasat conturul bazelor conurilor din carton
 • Foarfecă de grădină
 • Foarfecă normală
 • Pistol de lipit cu silicon
Pentru că îi aveam deja pe cei de anul trecut , din conuri de pin, acum am făcut un con mic din brad pentru a putea face fotografiile și a vă arăta exact cum să îi faceți.
Nu este o activitate pe care să o terminați în 10 minute, rezervați-o pentru o zi în care aveți o oră liberă sau aveți pur și simplu chef să construiți ceva frumos.
Începem prin a proteja suprafața de lucru cu o foaie de hârtie/ față de masă veche/mușama – veți vedea că acești brăduți, deși minunați, sunt o treabă destul de “murdară”. 😀
Am decupat și am lipit (cu scotch) cercurile din carton pe baza conurilor.
Dacă folosiți conuri din polistiren acest pas nu este necesar, ele fiind pline, însă vă recomand să vopsiți conul cu vopsea maron ca să nu se vadă spații albe între solzii de brad.

Apoi, folosind foarfeca de grădină, începem să tăiem solzii conurilor. Deși pare migălos, merge foarte repede, să știți!

Când avem suficienți solzi tăiați, punem o dungă de silicon la baza conului…

…și lipim cu grijă, unul lângă altul, solzii tăiați.

Țineți cont să lipiți solzii mai mari la baza conului, iar pe măsură ce urcați să folosiți dimensiuni din ce în ce mai mici, până la vârf.

De asemenea, pentru că siliconul se întrărește relativ repede, eu pun doar secțiuni de 5-6 cm de silicon, lipesc solzii, apoi merg mai departe.

Următorul rând de solzi îi vom plasa în spațiile goale dintre solzii primului rând, suprapunând ușor vârfurile peste rândul de jos (exact ca o șindrilă pe acoperiș).

Nu trebuie să fie perfect, dar veți vedea că arată mult mai bine așa. În imaginile mele, cel mai bine puteți vedea asta la conurile mari de pin de la final; la acesta mic, de brad, solzii au fost foarte mari și nu am reușit întodeauna să îi potrivesc cum trebuia.

Continuăm în acest fel până ajungem, sus, în vârf.

Pentru vârf am folosit acei 2-3 solzi subțiri exact din vârful conului – fiind cel mai natural să încheiem cu ei.

Voila!

Iar ca să îi vedeți în detaliu și pe cei de pin, iată-i:

Arată special, nu-i așa?

Sper să vă placă și să faceți și voi! Sigur nu veți regreta!

Zi minunată!

Raluca

Later edit (2 zile mai târziu) : mi-am dat seama că nu am menționat de unde am învățat să îi fac. A fost acest tutorial al unei doamne minunate și super creative numită Michelle Edwards! Mergeți să o vizitați la http://sweetsomethingdesign.blogspot.com/, veți iubi blogul ei!

2 Comments

 • Dana

  21.11.2012 at 07:49 Reply

  Simt ca vine Craciunul! MINUNAT!

  • admin

   21.11.2012 at 15:35 Reply

   Da….mie îmi spui? Pe masură ce tot fac proiecte de Crăciun, cu atât îl aștept din ce în ce mai mult! 😀

Post a Comment

Captcha Captcha Reload