Get Social With Us
Custom Paper Design | Aperitive…?
9507
single,single-post,postid-9507,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
Aperitive

Aperitive…?

PicMonkey Collage3 copy

Știți zilele acelea în care chiar nu ai timp sau chef să pregătești cina? Sau o după-amiază de weekend în care ai vrea să fie gata prânzul în 15 minute….?

Sau ai musafiri și ai vrea să pregătești un aperitiv gustos înaintea mesei principale?

Eu am zile din acestea TOT TIMPUL :) așa că, pe parcurs, am învățat să mă adaptez și să pregătesc feluri de mâncare gustoase și cu minim de efort.

Pregătim bruschete :

  • cu roșii, usturoi și busuioc proaspăt
  • cu brânză feta și fistic sau nucă
  • cu somon afumat, cremă de brânză, capere și castravete
  • cu speck afumat, cașcaval (afumat sau nu) și un praf de nucșoară

O parte le vom pregăti și exact când intră invitații pe ușă le punem 5 minute la cuptor. Pe celelalte le pregătim și le servim proaspete.

Pentru cele pe care le vom pune la cuptor: bagheta (foarte proaspătă), o tăiem fie pe lungime (cum le-am tăiat eu pentru că le pregăteam pentru prânz), fie în feliuțe subțiri (dacă vrem ca bruschetele să fie bite size).

Punem brânză feta pe o parte din ele.

DSC_0756

Pe altele vom pune speck afumat și deaspra cașcavalul tăiat subțire (eu nu am avut cașcaval în casă când am pregătit aceste bruschete, de aceea am folosit o brânză topită feliată).

DSC_0769

 

DSC_0770

DSC_0771

 

Le punem la cuptorul încins la 180-200° C timp de 5 minute (până când cașcavalul începe să se topească).

Apoi le scoatem din cuptor și peste bruchetele cu feta punem fistic tocat (sau nucă) iar peste cele cu Speck si cașcaval punem câte un praf de nuscșoară.

 

DSC_0772

DSC_0774  DSC_0776

Pentru bruschetele proaspete cu roșii, alegem roșii coapte și parfumate, pe care le tăiem cubulețe.

DSC_0759   DSC_0762

Curățăm doi căței de usturoi, pe unul îl vom tăia în feluțe cât mai subțiri, pe celălalt îl vom presa în presa de usturoi.

DSC_0763 DSC_0764 DSC_0765 DSC_0766

Adăugăm busuioc proaspăt (eu îl rup cu mâna, nu îl tai).

DSC_0767.1

Punem sare și stropim cu ulei de măsline de cât mai bună calitate.

DSC_0768

Bruschetele cu somon afumat : pe felii de pâine foarte proaspătă punem un strat de cremă de brânză, apoi 3-4 capere murate, somonul afumat și deasupra 1-2 felii de castravete. Eu din păcate nu mai aveam capere și nici castravete, așa că am improvizat cu niște frunze de spanac.

DSC_0777 DSC_0778 DSC_0779

Suntem gata cu aperitivele!

DSC_0780

Cu roșii minunate…

DSC_0786 DSC_0787

cu feta și fistic

DSC_0788

cu somon afumat și cremă de brânză…..

DSC_0785

și speck afumat cu cașcaval topit.

DSC_0796DSC_0791 DSC_0793 DSC_0794

Sunt minunate, gustoase și ușor de făcut!

Sper să vă placă!

Raluca

2 Comments

  • Rolling Ideas

    29.04.2013 at 06:11 Reply

    Gustoase şi rapide – combinaţia perfectă

  • Vixyblu

    29.04.2013 at 23:14 Reply

    Draga Raluca, te rog sa ma crezi ca la fiecare fotografie vizualizata am inghitit in sec… cele cu somon sunt favoritele mele(eu il faceam in clatita), dar toate arata super mega extra yummmyyy!
    Cu fistic nu am incercat dar promit ca am sa le pregatesc si eu. TREBUIE! :))

Post a Comment


Captcha Captcha Reload