Get Social With Us
Custom Paper Design | Biscuiți cu ghimbir și scorțișoară decorați cu fulg de nea
7511
post-template-default,single,single-post,postid-7511,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Biscuiți cu ghimbir și scorțișoară decorați cu fulg de nea

În fiecare an, invitații noștri la masa de Crăciun primesc la plecare un mic dar dulce.

Anul trecut le-am pregătit Chocolate Chip Cookies și pentru că am făcut prima oară Cake Pops toată lumea a primit și câteva bucăți din prăjitura minune.

Așa că mă tot gândeam ce să le pregătesc anul acesta….când am văzut această imagine:

PERFECȚI!!!! Sunt perfecți!

În plus mi-am dat seama că nu am pregătit pe blog nici o rețetă de biscuiți cu ghimbir – deși sunt mare fan…..poate pentru că nu am găsit până acum nici una care să mă dea pe spate. Anul trecut am încercat vreo 5 rețete, începuse deja familia să mă roage să mai fac și altceva…..

Așa că am decis să fac acești biscuiți minunați!

Ingrediente – am înjumătățit rețeta originală deoarece aceea făcea o cantitate foarte mare de  biscuiți.

 • 255 de grame de unt
 • 225 de grame de zahăr
 • 420 grame de făină
 • 2 ouă mici
 • 1/2 de cană – 125 ml de melasă eu o iau de aici
 • 1/4 de linguriță de sare
 • 2 1/4 lingurițe de bicarbonat de sodiu
 • 1 linguriță de cuișoare măcinate
 • 1 linguriță de scorțișoară
 • 1 linguriță de ghimbir măcinat

Cum îi facem?

 1. Amestecăm untul cu zahărul, apoi adăugăm ouăle și melasa (TRUC: ungeți cana gradată cu ulei înainte de a turna melasa în ea. Așa, melasa se va desprinde perfect de pe pahar. Sau dacă vreți să vă distrați puțin, faceți un experiment și turnați melasa direct în cana gradată.. 😀 ). Într-un bol amestecăm ingredientele uscate: făina, bicarbonatul, cuișoarele, scorțișoara și ghimbirul și le adăugam peste ingredientele umede.
 2. Lăsăm coca la răcit o oră, apoi formăm bile pe care le rulăm prin zahăr cristal. Cu ajutorul unui pahar presăm ușor bila pentru a o transforma într-un disc (nu presați prea tare!).
 3. Coacem timp de 8-10 minute la 180°C – nu îi coaceți mai mult – vrem să rămână puțin gumoși. Am obsevat ca timpul de coacere depinde de mărimea biscuitelui – mai exact de grosimea lui – unui biscuite mai mare și mai gros (cum i-am făcut eu) îi trebuie cam 12 minute să fie perfect copt.
Nu avea sens să ma chinui cu poze din tot procesul de pregătire, atâta vreme cât rețeta originală are și un tutorial despre cum să îi faceți, iar imaginile sunt absolut superbe! Aceiași pași i-am urmat și eu și uitați ce frumos au ieșit!

 

Eu i-am făcut mărime XL și i-am ambalat individual că să pot dărui fiecărui invitat un singur biscuite. Aici aveți și etichetele pe care le-am făcut și folosit eu.
Sper să vă placă și să îi încercați!
Raluca

12 Comments

Post a Comment

Captcha Captcha Reload