Get Social With Us
Custom Paper Design | Coaja de portocala confiata
3744
single,single-post,postid-3744,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
coaja portocala

Coaja de portocala confiata

 

Pregătesc o surpriză dulce pentru o prietenă de-a mea și am nevoie de coajă de portocală confiată.

Nu este deloc greu de făcut, eu o pregătesc mereu în casă și o folosesc și la cozonac și în interiorul bombonelor de ciocolată și în cerealele granola….

Și pentru că tot ne apropiem de perioada sărbătorilor, m-am gândit să scriu rețeta și aici, pe blog, pentru cei care doresc să își prepare singuri și cu ingrediente cât mai naturale coaja de portocală.

Avem nevoie de:

  • portocale – mai exact coaja lor
  • zahăr
  • apă
  • un borcan curat, etanș, pe care îl vom steriliza pentru orice eventualitate

În primul rând am ales niște portocale frumoase, cu coaja cât mai uniformă. Le-am spălat bine cu detergent de vase și le-am clătit bine, bine de tot cu apă rece.

Apoi am curățat portocalele de coajă. Eu am folosit un peeler și am fost atentă să iau cât mai puțin (sau preferabil deloc) din partea albă a cojii – deoarece aceea este foarte amară.

 

 

Coaja astfel rezultată am tăiat-o în felii subțiri – dar o puteți face și cubulețe dacă vreți.

Eu prefer să le las fâșii, pentru că din fâșii pot face cubulețe, dar nu și viceversa…..I know….smart, huh…. :D

 

Am cântărit coaja rezultată si aveam vreo 400 de grame. Vom avea nevoie de aceasta informație puțin mai târziu.

Am acoperit-o cu apă rece și am pus-o pe foc, lăsând-o acolo până când a început să fiarbă apa.

 

Când fierbe apa, am lăsat să fiarbă timp de 5 minute, apoi am vărsat apa și am pus apă rece peste ea. Am pus din nou la fiert.

Repetăm procesul de mai sus cu fierberea – așa ne asigurăm ca își pierde din amăreala aceea neplăcută.

După ce coaja a fiert și a doua oră, am răsturnat totul într-o strecurătoare și am lăsat-o să sa scurgă bine de apă.

Apoi, într-o crăticioară pregătim un sirop compus din aceeași cantitate de apă și de zahăr câtă coajă de portocală avem.

Eu prefer să folosesc cantitatea de coajă cântărită la început (cea dinainte de fierbere), deci am folosit 400 ml apă și 400 de grame de zahăr.

Punem la foc mic apa și zahărul și amestecăm ușor până se dizolvă zahărul, iar când începe să fiarbă siropul adăugăm și coaja de portocală scursă.

Lăsăm la fiert la foc mic timp de 20-30 de minute (până când începe să fie ușor mai gros siropul din cratiță).

Între timp, spălăm și sterilizăm bine borcanul în care vom pune coaja.

Punem mai întâi toate cojile în borcan, iar apoi completăm cu siropul în care au fiert până când acoperim ușor cojile.

Acoperim borcanul cu capacul și îl lăsăm să se răcească la temperatura camerei. Apoi punem borcanul la frigider.

Coaja astfel obținută poate fi utilizată cam după 3-4 săptămâni de la preparare.

 

Următorul post va fi despre surpriza dulce pe care o pregătesc prietenei mele – bănuți de ciocolată amară cu coajă de portocală confiată.

Aceiași bănuți i-am pregătit și ca party favors pentru petrecerea de 1 an a fetiței mele. Îi puteți vedea și aici:

 

Atunci am pregătit bănuți din ciocolată albă, cu lapte si neagrã  decorați cu migdale și nuci coapte, stafide aurii și portocalã confiatã.

Sunt SUPER ușor de făcut!!

Dacă vă surâde ideea, stay tuned.

 

Zi minunată și săptămână ușoară!

Raluca

 

 

 

4 Comments

  • Rolling Ideas

    17.09.2012 at 16:36 Reply

    Si eu pregatesc coaja de portocale pt prajituri, dar in cel mai simplu mod cu putinta – o tai cubulete, nu fasii :)) , apoi le pun in borcan in straturi intercalate cu zahar si la frigider.
    Dar reteta ta este mai bun pentru ca siropul acela inoaie mai bine coaja.

    • Kate

      17.09.2012 at 05:11 Reply

      Delicioasa si simpla reteta. Imi place mult ideea si o voi incerca negresit.
      La fel cum spunea o alta cititoare in comentariul anterior, eu pastrez coaja macinata fin amestecata cu zahar tos si zahar vanilinat.Ii sporeste intensitatea volatila si confera dulciurilor o savoare delicata si inedita. De asemenea, isi pastreaza uleiul aromat excelent pt reinvigorare. Va recomand sa incercati reteta mentionata. Vizitati blog-ul http//:confidentro.blogspot.co.nz pt aceasta reteta. La fel procedez si cu coaja lamailor.
      Insa aceasta reteta de coaja confiata este deosebita ca aspect.
      Va multumim pt impartasirea acestei minunate retete!

  • Rolling Ideas

    17.09.2012 at 16:38 Reply

    Ah, and I stay tuned for reteta de banuti de ciocolata. ;)

  • Dana

    17.09.2012 at 17:13 Reply

    Minunat! Si cand te gansesti cate coji de portocale se arunca…

Post a Comment


Captcha Captcha Reload