Get Social With Us
Custom Paper Design | Crăciun 2013 – Aranjament natural pentru masă
10337
post-template-default,single,single-post,postid-10337,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Crăciun 2013 – Aranjament natural pentru masă

Aranjament natural de Craciun_cover.jpg

Astăzi începem seria unor tutoriale foarte frumoase inspirate de stilul meu preferat de design și decor:  cel scandinav.

Specific țărilor scandinave – a principalelor: Danemarca, Suedia și Norvegia și prin extensie: Finlanda, Islanda și Groenlanda, acesta este caracterizat prin minimalism și funcționalitate – dar primul lucru care este remarcat este simplitatea lui.

Stilul de design interior este fabulos: spațiile sunt luminoase și aerisite, culorile utilizate sunt foarte naturale, perfect echilibrate și încăperile au o dinamică și o căldură absolut naturală care le face foarte primitoare – recunosc că dacă ar fi vreo țară în care să mă mut vreodată, în una dintre cele enumerate mai sus m-aș muta.

Decorul de Crăciun este asemeni celui de zi cu zi: simplu, natural, dar absolut fermecător! M-a inspirat pentru acest an, așa că am decis să încerc să aduc în casa mea o parte din frumusețea acestui stil minunat.

Am zis să începem ușurel, să ne intrăm în mână, așa că primul proiect a fost un aranjament pentru masă/masa de cafea – ceva care să fie foarte simplu și rapid de pregătit.

Aranjament natural de Craciun_1

Avem nevoie de:

– un recipient din lemn, teracotă sau tablă zincată – cu cat arată mai vechi (sau chiar este mai vechi) – cu atât mai bine. Tava noastră în formă de steluță am luat-o anul trecut de la Kika.

– diverse sortimente de mușchi – noi le-am luat de aici si din nou de la Kika, dar cred că găsiți și la magazinele Art& Hobby. Online gasiți aici.

– ace pentru lumânări

– lumânări – ale noastre sunt de la IKEA

– conuri de brad, scoarță de copac – le-am cules din pădure 🙂

– orice alt element natural pe care il aveți la îndemână și care credeți că s-ar potrivi cu vasul ales și camera în care veți pune aranjamentul

Partea buna este că după ce sărbătorile trec, atunci când strângeți bradul puteți strânge și mușchiul, scoarța de copac și conurile de brad, le puneți într-o pungă și le depozitați împreună cu ornamentele de Crăciun. Anul următor le puteți refolosi, inventând alte și alte moduri de a le pune în valoare.

Eu folosesc mușchiul și scoarța de copac pe tot parcursul anului – fiind printre preferatele mele la crearea unor mici terarii cu tema anotimpului în care mă aflu în acel moment.

Este foarte simplu de făcut. Am umplut tava cu mușchi – alternând tipurile de mușchi folosite. Dacă recipientul ales este mai adânc, îl puteți umple cu pământ, nisip sau chiar sare marină sau orez.

Aranjament natural de Craciun_2 Aranjament natural de Craciun_3

Apoi am adăugat alte elemente decorative : scoarța de copac și conul de brad. Ale mele, săracele, sunt ultra reciclate, este al treilea an în care le refolosesc – dar văd că se mențin foarte bine. Anul trecut le-am folosit aici.

Apoi adăugați acele de lumânări – cu lumânările înfipte în prealabil în ac. În cazul nostru, tava avea deja acele necesare, așa că nu a fost nevoie decât să înfigem lumânările.

Aranjament natural de Craciun_4 Aranjament natural de Craciun_5 Aranjament natural de Craciun_6

Aranjamentul este gata pentru decorat și numai bun de privit.

Aranjament natural de Craciun_7.jpg Aranjament natural de Craciun_8.jpg Aranjament natural de Craciun_9.jpg Aranjament natural de Craciun_10.jpg Aranjament natural de Craciun_11.jpg

Nu a fost cea mai simplă treabă? A durat sub 5 minute!

Vă aștept cu drag și în zilele următoare, pentru alte idei drăguțe de a decora casa într-un mod natural.

Zi minunată!

Raluca

2 Comments

 • Handmade Ancasiada

  27.11.2013 at 10:05 Reply

  Arata supeeer. Si intr-adevar, in doi timpi si trei miscari 🙂 Felicitari 🙂 Abia asteptam noi idei 🙂

  • admin

   27.11.2013 at 04:44 Reply

   Bună! Mă bucur că v-a plăcut! 😀

Post a Comment

Captcha Captcha Reload