Get Social With Us
Custom Paper Design | Cum curatam etichetele incapatanate de pe borcane?
3619
post-template-default,single,single-post,postid-3619,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Cum curatam etichetele incapatanate de pe borcane?

Nu știu alții cum sunt, dar mie când îmi place un borcan fac ce fac și sigur îi găsesc o întrebuințare după ce îi golesc conținutul!

Așa s-a întâmplat și în cazul acestor două borcane de la Ikea – mi-au plăcut pentru că aveau gura largă și am un mic proiect culinar pentur care îmi trebuie musai borcane cu gura largă.

Problema a apărut dupa ce am încercat TOATE variantele posibile de a curăța eticheta – am încercat să o dezlipesc, am lasat-o în apă calda, am frecat-o cu buretele de vase, am frecat-o cu Cif….. – și nimic nu a funcționat.

Când eram pe cale să le arunc la gunoi și să declar bătălia pierdută, mi-am amintit că am citit undeva că ar merge curățate cu …tobe vă rog…….unt de arahide !? Hmm……

Unt de arahide chiar aveam în casă (am cumpărat acum vreo 2 luni să văd și eu cum este – I dont’t like it) așa ca iată cum i-am găsit o posibilă întrebuințare….

Prin urmare am început experimentul.

Se iau două borcane cu etichete imposibil de curățat prin alte metode, și curățăm cât de mult putem din hârtia care acoperă lipiciul minune….

Apare în peisaj vedeta experimentului: untul de arahide.

Aplicăm un strat generos de unt de arahide peste suprafața cu lipici.

Le lăsăm să se împrietenească vreo 15 minute. Apoi sub apa călduță de la robinet, frecăm bine cu partea aspră a buretelui de vase, și……

CAN YOU BELIEVE IT??

Serios acum, nu m-aș fi gândit niciodată că ar funcționa acest truc!!

Bineînțeles că m-a intrigat suficient cât să caut și o explicație logică în spatele minunii: se  pare că uleiurile conținute de untul de arahide produc o reacție chimică în structura adezivului și acesta își pierde din forță și se dezlipește. După încă puțin research am aflat că și uleiul de cocos are același efect (deși la cât costă prefer să îl păstrez pentru prăjituri) sau orice ulei de altfel (chiar și cel de floarea soarelui!). Și chiar și cel cu care ung balamalele de la uși, ca să nu mai scârțâie, adică micul meu DW40.

 

Aaaa, și încă și mai fain este că merge să îndepărtăm și reziduurile de etichetă de pe talpa pantofilor! Știți la ce mă refer nu? Acele etichete transparente cu “genuine leather”  sau cele cu preț aplicate pe talpa exterioară a pantofilor, pe care le îndepărtăm după ce îi cumpăram și care adună apoi toate prostiile de pe caldarâm? Ei bine, no more!

Partea și mai bună este că nici nu este scump – prețurile încep de la 6-7 RON pentru un borcan…și îl găsiți peste tot – Carrefour, Real, Mega Image….

Așa că, data viitoare când aveți o etichetă încăpățânată de curățat, amintiți-vă acest truc și scurtați-vă chinul de a o îndepărta!

Să vă fie de bine!

Săptămână ușoară!

Raluca

8 Comments

 • Rolling Ideas

  27.08.2012 at 09:06 Reply

  Daca vrei sa-ti imprietenesti gustul cu untul de arahide, atunci nu-l manca doar simplu uns pe paine. E prea sec si se opreste in gat.
  Pune deasupra untului de arahide, un strat de miere sau de dulceata. Cupleaza sandvisul asta cu un pahar de lapte si ai un mic dejun.
  Dar daca gustul poate deveni prieten cu untul de arahide, dar silueta nu. Asa ca poate fi doar un mic dejun ocazional.

  • admin

   27.08.2012 at 11:51 Reply

   Aha…..deci de asta manâncă americanii “peanut butter AND jelly sandwich”…… 😀 Știu ei ce știu….
   Chiar voi încerca! Mulțam fain de pont!

 • Ioana

  27.08.2012 at 09:39 Reply

  Super interesant! Cine s-ar fi gandit!

 • Laura

  27.08.2012 at 07:15 Reply

  Etichetele lipite cu adeziv pe baza de ulei ies cu orice ulei, iar cele cu adeziv pe baza de apa ies pur si simplu daca le inmoi in apa. Daca ai inmuiat borcanul si eticheta nu s-a dus, atunci aplica un strat de ulei, lasa sa se inmoaie si apoi freaca usor cu o carpa.

 • Gabi

  27.08.2012 at 10:12 Reply

  Multumesc, Raluca! M-ai salvat. Urasc borcanele cu etichete fie ele intregi fie semijupuite dar si mai tare le urasc pe cele la care ramane adezivul de care se lipeste praful. Extraiordinara solutie, eu am dat cu spray-ul cu care ung balamalele de la masina, din casa, etc. A functionat aproape instantatneu.

  • admin

   27.08.2012 at 09:24 Reply

   Cu mare drag Gabi! Si eu aveam aceeasi problemă cu etichetele de borcane! 😀
   Si eu folosesc de multe ori uleiul acela WD-40… este minunat! 😀

 • Mihaela

  27.08.2012 at 19:57 Reply

  Multumesc mult pentru pont. Nici nu stii cate solutii am incercat pana sa citesc acest articol. Functioneaza perfect.

  • admin

   27.08.2012 at 10:15 Reply

   Mă bucur din suflet că ti-a folosit! Mai functioneaza la fel de bine si cu ulei WD40 – il gasesti in benzinarii. 😀

Post a Comment

Captcha Captcha Reload