Get Social With Us
Custom Paper Design | 23. Cum îi ținem ocupați pe cei mici la reuniunile de familie?
6511
post-template-default,single,single-post,postid-6511,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

23. Cum îi ținem ocupați pe cei mici la reuniunile de familie?

Ei bine, știu de pe acum că acesta este un subiect de mare interes pentru că de el depinde felul în care ne amintim ziua respectivă.

“Ce frumos a fost de Crăciun anul trecut! Am stat la povești, am depănat amintiri și am savurat mâncărurile pe îndelete, iar copiii au fost atât de cuminți!”.

Este foarte ușor, dacă facem un exercițiu simplu înainte și planificăm câteva activități care să îi țină ocupați. Se vor juca împreună și își vor petrece timpul într-un mod util, frumos și educativ, minimizând astfel conflictele care pot aparea între ei, sau între ei și părinți.

Și cum mie îmi plac amintirile frumoase, am găsit pe internet 5 idei MINUNATE  de activități pentru ziua de Crăciun.

1. KIT-UL CU ACTIVITĂȚI DE CRĂCIUN

Am găsit acest superb KIT cu activități pe site-ul Gift of Curiosity chiar aici.

Este perfect pentru copii de grădiniță sau mai mari și include 3 puzle-uri, planșe de colorat, planșe de sortare după mărimi, planșe cu “găsește diferențele”, 3 labirinturi și multe, multe altele!

Trebuie să îl descărcați, este minunat!

2. CONSTRUIM CĂSUȚE DIN TURTĂ DULCE (DIN HÂRTIE)

 

Aceste căsuțe minunate le găsiți pe site-ul We love to illustrate chiar aici și sunt disponibile în 5 modele!

Cei mici le vor decupa, indoi și apoi lipi, obținând în final câte o căsuță 3D minunată, iar apoi pot construi cu ele un sat ca în povești.

Printați cele 5 modele de căsuță din turtă dulce pentru fiecare copil și pregătiți-le o zonă “atelier’ ( la o măsuță de cafea disponibilă).

Vor avea nevoie de căsuțele imprimate (dacă se poate pe un carton mai gros), role de scotch și foarfece speciale pentru copii. Atât!

Părinții li se pot alătura dacă vor, fiind o activitate amuzantă pentru orice vârstă!

3.DECOREAZĂ BRADUL DE CRĂCIUN

 

Pe același principiu de a decupa hârtia, cei mici vor trebui să decupeze ornamentele pe care le doresc și apoi să le lipească în bradul de Crăciun, decorându-l după imaginația fiecăruia!

La final fiecare copil își va putea lua planșa acasă și să o expună cu mândrie în camera lui.

Puteți descărca fișierul de pe frumosul site Babalisme de aici.

4. JOCUL MEMORIEI

 

Acest joc este atât de simplu de pus în practică și este perfect pentru copiii mai mari, care știu deja să scrie.

Alegeți 8-10-15 obiecte (numărul lor depinde de vârsta copiilor) și puneți-le într-o cutie de carton. Obiectele pot fi jucării, ornamente de brad, o carte, ustensile de bucătărie….orice.

Lăsați copiii să se uite în cutie timp de 30 de secunde -1 minut și să vadă care sunt obiectele puse acolo.

Apoi, acoperiți cutia cu un capac și cereți-le să scrie pe o foaie de hârtie cât mai multe obiecte care își amintesc că erau în cutie, până când Dvs spuneți STOP! Copilul care a notat cele mai multe răspunsuri corecte câștigă concursul.

Cu aceeași cutie și aceleași obiecte, o altă variantă a acestui joc de memorie este să îi lăsați să se uite la obiectele din cutie, apoi luați cutia în altă cameră și eliminați 2 obiecte. Aduceți din nou cutia în fața copiilor, lăsați-i să privească obiectele rămase și să spună care sunt cele pe care le-ați eliminat.

5. VÂNĂTOAREA DE COMORI

 

Acest joc este foarte amuzant și garantează distracția celor mici!

Pregătiți un număr mare (dar EXACT) de acadele/pachete de 1 porție de biscuiți/bomboane de pom/ orice dulciuri alegeți dvs și ascundeți-le într-un spațiu bine delimitat (1 sau 2 camere). În funcție de vârsta copiilor veți varia gradul de dificultate al locurilor în care ascundeți premiile.

Copii vor trebui să caute și să găsească dulciurile ascunse, iar jocul nu se termină până când și ultima bomboană a fost găsită! Fiecare copil va număra obiectele strânse și cel care are cel mai mare număr câștigă concursul! Bineînțeles, vor putea păstra comorile găsite.

Pentru varianta sănătoasă a acestui joc înlocuiți dulciurile cu fructe (mere, portocale, mandarine, nuci, nucă de cocos, banane, etc), sau faceți un mix între dulciuri și fructe.

Notă: este important să știți numărul exact al “comorilor” puse în joc pentru că nu ar fi deloc amuzant ca două săptămâni mai târziu să descoperiți o banană sau un măr stricat care nu a fost găsit în timpul jocului. 😀

Cred că aceste 5 activități se adresează copiilor de toate vârstele și va garanta liniștea familiei în ziua de Crăciun și distracția micuților deopotrivă!

Dacă aveți și alte idei de activități, sau jocuri pe care le-ați jucat cu cei mici și au avut succes, le aștept cu drag pe mail sau însecțiunea de comentarii, ca să le adăugăm listei de mai sus!

Spre să vă placă și să vă folosească!

Zi minunată!

Raluca

6 Comments

 • luminita

  11.12.2012 at 07:55 Reply

  eu nu stiu ce sa mai spun ….decat ca ESTI MU-NU-NA-TAAAAAAA….

  • admin

   11.12.2012 at 08:06 Reply

   Multumesc mult!!! 😀 Ce compliment! Am rosit până în vârful urechilor! Ma bucur daca vă vor fi de ajutor!

 • CRISTINA

  11.12.2012 at 08:31 Reply

  vai ce frumoase sunt toate 🙂 multumim

  • admin

   11.12.2012 at 09:21 Reply

   Si mie mi-au placut tare mult! Plus ca sunt distractive si usor de folosit! Cu mare drag!

 • Geo

  11.12.2012 at 10:07 Reply

  Multumim ca le impartasesti cu noi!

  • admin

   11.12.2012 at 10:11 Reply

   Cum sa nu!! Sa distram copiii! 😀 Mă bucur că vă plac! 😀

Post a Comment

Captcha Captcha Reload