Get Social With Us
Custom Paper Design | Cupcakes cu ness
10163
post-template-default,single,single-post,postid-10163,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Cupcakes cu ness

DSC_0409

De vreo două luni încoace m-am gândit ÎN FIECARE ZI la cupcakes cu ness. Habar nu am de ce, dar știu că îmi imaginam ce gust minunat trebuie sa aibă un blat cu cacao și ness, cu o glazură răcoroasă și picurată cu sos de caramel….

Așa că, într-o zi cu soare (și au fost Slavă Domnului multe zile cu soare în aceste două luni) am trecut la treabă și mi-am îndeplinit dorința – dacă nu aș fi fost leneșă și le-aș fi făcut mai devreme tare bine aș fi făcut, pentru că au fost absolut minunate și le-am pregătit și foarte repede.

Am folosit această rețetă, iar în varianta originală o găsiți dând click pe link.

Nu am urmat-o întocmai, deși cred că ar ieși niște cupcakes minunate – pentru că implica prea mulți pași iar eu nu aveam deloc mult timp la dispoziție…

Așa că am folosit doar blatul iar pentru glazură am recurs la favorita mea de anul acesta : Crema de brânză Mascarpone și frișcă (este pufoasă, răcoroasă, se face în 3 minute și merge cu ORICE).

Ingrediente:

 • 130 de grame de făină
 • 230 de grame de zahăr
 • 45 de grame de cacao neagră
 • 1/2 de linguriță de bicarbonat de sodiu
 • 1/4 de linguriță de sare (săriți peste sacă folosiți unt sărat)
 • 115 grame de unt nesărat, topit și călduț
 • 2 ouă mari (de preferat la temperatura camerei)
 • 1 linguriță de extract de vanilie
 • 2 linguri de ness ( eu am pus 3….)
 • 1/2 de cană (aprox 70 de ml) de apă fierbinte

cum se prepară

Puneți grătarul cuptorului în treimea de jos a cuptorului și încălziți la 180° C.

Într-un bol mare, adăugați ingredientele uscate: făina, zahărul, cacao, bicarbonatul de sodiu și sarea și amestecați bine să le combinați.

În vasul mixerului am adăugat untul, ouăle și extractul de vanilie (nu faceți ca mine, bateți puțin untul mai întâi, apoi adăugați ouăle  – se vor omogeniza mult mai bine).

Puneți ingredientele uscate peste cele lichide și bateți timp de 1 minut până se amestecă bine.

Adăugți ness-ul și apa fierbinte și bateți cu mixerul până când totul s-a amestecat bine (opriți mixerul o dată și curățați pereții bolului cu o spatulă, apoi mixați pentru încă 20-30 de secunde).

Veți obține o compoziție  suficient de lichidă cât să poată fi turnată în formele de cupcakes.

Puneți la copt timp de 18-22 de minute – atenție, după 15 minute verificați cu o scobitoare dacă s-au copt – ale mele erau gata după 15 minute.

Scoateți-le din cuptor și cu MARE grijă scoateți-le din tăvi și lăsați-le la răcit. Eu scot cât mai repede din tavă (dacă rețeta nu spune foarte clar să le las să se răcească în tavă) deoarece de la tava încinsă ele continuă să se coacă și blatul devine mai uscat. Mie îmi plac blaturile mai umede (moist e cuvântul la care mă gândesc, habar nu am cum să îl traduc mai bine….)

Am făcut apoi repede-repede de tot crema de brânză Mascarpone cu frișcă și le-am decorat, iar pentru o aromă suplimentară de ness le-am presărat cu ness peste cremă…….

Iată-le:

DSC_0393 DSC_0394 DSC_0395 DSC_0401 DSC_0409 DSC_0411

Aici se poate vedea clar blatul “moist” despre care vă vorbeam…

DSC_0414

Au fost minunate – atât de minunate încât am mai făcut de 3 ori de atunci, iar când am fost în vizită la fostul loc de muncă le-am dus și colegilor mei – în varianta decorată cu sos de caramel și ness. Nu s-au supărat deloc. 😀

Eu zic să le încercați – de 7-8 ori….. 😀 😀

Zi minunată vă doresc!

Raluca

1 Comment

 • simonacallas

  31.07.2013 at 08:44 Reply

  Imi doresc de ceva vreme sa prepar un desert cu ness. Arata delicios minunile tale, am sa-ti fur reteta 🙂

Post a Comment

Captcha Captcha Reload