Get Social With Us
Custom Paper Design | Cupcakes cu nucă de cocos
8580
single,single-post,postid-8580,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
cpks cu nuca de cocos

Cupcakes cu nucă de cocos

Azi avem o rețetă din care obținem un cupcake mai deosebit.

Este pe jumătate cupcake, pe jumătate brioșă – în lumea mea cele două fiind foarte diferite. Cupcake-ul are blatul fin și pufos, brioșa are blatul texturat și mai dens- de la adaosul de nuci, fructe și alte bunătățuri.

Pentru că în aluatul acestor cupcakes vom pune mulți fulgi de cocos, obținem un aluat dens și texturat, dar fin în același timp.

Înainte de a trece la rețetă, trebui să vă mai spun că era cât pe ce să nu ajungă pe blog – asta pentru că am terminat cupcakes-urile seara, le-am lăsat să se răcească așa….ca să nu zic că nu le-am lăsat, le-am decorat și am trecut la degustare……și DEZAMĂGIRE! Aluatul prea texturat, fără nici un gust, nici dulce, nici nu aromă de cocos….nu am înțeles nimic din ea….

M-am dus la culcare cu gândul la un cupcake mai bun.

DAR, A DOUA ZI DIMINEAȚĂ, mă trezesc, pun de cafea și în timpul acesta mă gândesc să gust din eșecul de aseară – prea arătau frumoase si pufoase…. Și ce să vezi…..MINUNATE!!!!! Aluatul apucase să “tragă” puțin de la crema de deasupra, se simțea bine gustul de cocos (pesemne se răcise și blatul)….ce să mai…delicioase!

Și chiar ultimul lucru înainte să începem: această rețetă îi aparține Inei Garten – aceeași doamnă care a făcut și rețeta pentru tortul de morcovi. :D

Here we go!

Vom obține 18-20 de cupcakes (conform rețetei originale) – eu am obținut 24.

  • 450 de grame de unt, la temperatura camerei
  • 400 de grame de zahăr granulat
  • 5 ouă  extra mari la temperatura camerei
  • 1 1/2 lingurițe de extract de vanilie
  • 1 1/2 lingurițe de extract de migdale (îl găsiți tot la Sugar Spice)
  • 420 de grame de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1/2 de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 de linguriță de sare
  • 250 ml buttermilk – eu am pus lapte bătut și a fost foarte ok
  • rețeta originală spune 400 de grame de fulgi de cocos – eu am pus doar 200 de grame și tot au ieșit dense cupcake-urile – deci nu aș pune mai mult de atât.

Pentru decor facem glazură din cremă de brânză – aceeași ca la tortul de morcovi DAR rețeta aceasta este mult mai bună – a ieșit mult mai consistentă și mai tare.

Cantitățile din rețeta orginală mi s-au părut mult prea mari, în plus și la review-urile rețetei toată lumea se plângea că au obținut prea multă glazură – așa că am făcut doar trei sferturi din cantitatea din rețetă și a ajuns la fix!


rețeta originală 3/4 din cantitate 1/2 din cantitate
cremă de brânză 450 grame 337 225
unt nesărat 450 grame 337 225
extract de vanilie 1 linguriță 1 linguriță 1/2 de linguriță
extract de migdale 1/2 de linguriță 1/2 de linguriță 1/4 de linguriță
zahăr pudră, cernut 675 grame 515 340

Încălzim cuptorul la 165 °C.

Cu un mixer batem bine untul cu zahărul până când au devenit pufoase.

 Adăugăm ouăle, unul câte unul, curățând bine pereții vasului după fiecare ou în parte.

 Adăugăm vanilia

 și extractul de migdale, și amestecăm bine!

Într-un bol separat cernem făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea și le amestecăm bine.

Adăugăm amestecul de făină în 3 tranșe, alternând cu laptele bătut – DAR începând și terminând cu făina – deci vom avea:

1/3 din făină- 1/2 din laptele bătut – a doua treime din făină- a doua jumătate din laptele bătut – făina rămasă.

 

 Adăugăm fulgii de cocos și amestecăm bine.

Punem compoziția în tăvile pregătite cu hârtiuțe de cupcakes-uri – eu am luat alatul cu o lingură pentru înghețată – cam așa de dens era!

UMPLEȚI hârtiuțele cu aluat.

Coaceți timp de 25-35 de minute până când au crescut și  partea de sus a devenit ușor maronie și scobitoarea iese curată din centrul aluatului.

Scoateți tăvile din cuptor și lăsați-le să se răcească în tăvi timp de 15 minute.

Apoi scoateți-le din tăvi și lăsați-le să se răcească complet.

 

Între timp pregătim crema de brânză. În această rețetă, jumătate din crema de brânza a fost Philadelphia, cealaltă jumătate La Dorna, zahărul a fost Coronița (este cel mai fin zahăr pudră de la noi).

În bolul mixerului amestecați crema de brânză cu untul, extractul de vanilie și cel de migdale.

 Adăugați zahărul pudră și amestecați până devine omogen.

 

 

Așa trebuie să arate crema de brânză! :D Doamne…aș mânca poza!! :D

După ce s-au răcit, ornați cupcake-urile cu cremă de brânză și fie presărați nucă de cocos pe deasupra, fie puneți nuca de cocos într-un castronel și presați crema frumos aranjată în fulgi până când arată ca un bulgăre de zăpadă!

Iată!

 

 

 

 

Sunt minunat de bune! Sper să vă placă!

Zi frumoasă!

 

Raluca

 

 

6 Comments

  • Rolling Ideas

    12.02.2013 at 10:39 Reply

    Astea sunt perfecte pt iarnă – arată ca nişte bulgăraşi de zăpadă.
    Iar orice are nucă de cocos nu poate fi decât bun. :)

  • Andreea

    12.02.2013 at 10:53 Reply

    Arată apetisaaaant! Abia aștept să le încerc și eu :)

  • Cofetar de ocazie

    12.02.2013 at 17:23 Reply

    Cat de fain arata! Si sunt sigura ca sunt la fel de gustoase. Cocosul e pe lista de “favourite flavours” a copiilor mei. Cat despre cupcakes… he he… sunt vesnic o incantare :)

    • admin

      12.02.2013 at 17:40 Reply

      Bună Simona,

      Au fost foarte bune! Dacă aș schimba ceva….aș pune mai puțin cocos în blat – au fost puțin mai dense decât mi-aș fi dorit – iar dacă le faci pentru copii aș pune mai puțin zahâr în crema de brânză.

      În rest, 100% recomandate – mai ales să le mâncați a doua zi.

      Te mai aștept cu drag pe blog.

      Raluca

  • Mara Rizea

    12.02.2013 at 18:52 Reply

    Nu ma mai satur de blogul tau, trebuie sa incerc si eu neaparat toate retetele tale minunate<3

    • admin

      12.02.2013 at 20:08 Reply

      Buna Mara! Mă bucur foarte mult ca iti place!
      Neaparat sa incerci tortul de morcovi si biscuitii cu picaturi de ciocolata “pe blog ii gasesti ca Chocolate Chip Cookies”. Sunt MINUNATE!

Post a Comment


Captcha Captcha Reload