Get Social With Us
Custom Paper Design | Cum imprimăm
20077
page-template-default,page,page-id-20077,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Cum imprimăm

Fiecare metodă de imprimare este frumoasă și are avantajele și dezavantajele ei.

De aceea ne preocupă să avem acces la toate tehnicile de print importante,

pentru a o alege pe cea mai potrivită pentru proiectul tău.

IMPRIMARE LETTERPRESS

Cum funcționează? Imprimarea letterpress “modernă” diferă foarte puțin față de metoda tradițională, principala diferență constând în crearea matriței dintr-o placă de polimer, însă în continuare această metodă presupune ca fiecare invitație să fie imprimată individual, iar foaia să fie pusă în presă manual. Fiecare matriță imprimă o singură culoare, deci o invitație care are două sau mai multe culori presupune crearea aceluiași număr de matrițe și aplicarea lor individuală pe fiecare foaie de hârtie.

Imprimarea letterpress solicită un carton moale și texturat, de aceea se folosesc în general cartoanele din bumbac sau bambus 100%, având fibrele lungi și moi – astfel fiind o metodă ecologică de print ( atât bumbacul cât și bambusul se găsesc din abundență și se regenerează rapid).

 

De ce ne place? Deși este o metodă de print costisitoare, rezultatele sunt incomparabile cu ale oricărei altei tehnici de print. Se obțin imagini foarte clare,  deosebit de frumoase, cu un aspect tactil extraordinar. Este de departe favorita noastră!

IMPRIMARE FOLIO

Cum funcționează ? Imprimarea folio folosește presiunea și căldura pentru a transfera o folie subțire pe suprafața hârtiei. Se creează o matriță cu designul creat, acesta fiind lăsat în relief, iar cu ajutorul unei prese matrița este aplicată pe suprafața hârtiei, prinzând între cele două folia în culoarea aleasă. Datorită presiunii, cartonul se debosează ușor (imaginea este puțin afundată în suprafața cartonului).

Culorile disponibile pentru folii sunt intr-un număr limitat (cel mai des întâlnite fiind auriu și argintiu), dar sunt disponibile si folii în pigmenți mați, pigmenți lucioși, metalici sau holografici.

 

De ce ne place ? Pentru că aduce un aer festiv și strălucitor și dă un aspect prețios hârtiei pe care este aplicată … și pentru că auzim mereu “Uuhhh…” sau “Wow…” atunci când oamenii văd o imprimare folio.

SERIGRAFIE

Cum funcționează?  Serigrafia presupune imprimarea designului grafic pe o suprafață plană și constă în trecerea cernelurilor special preparate printr-o țesătură numită sită serigrafică sau ecran serigrafic. Acesta este tratat special și permite depunerea într-o forma determinată a unui strat de cerneală pe suportul așezat sub sită. Serigrafic se pot imprima imagini monocolor, prin alăturare de culori sau suprapunere de culori (policromie).

 

De ce ne place? În primul rând pentru că poate fi folosit pe o mare varietate de materiale – hârtie, textile, ceramică, plastic sau metal, și are o mare rezistență a cernelurilor la uzură și frecare.  Însă ne place în mod deosebit deoarece, în comparație cu orice altă metodă de imprimare, serigrafia permite cea mai mare grosime a stratului de cerneală, obținând în final o suprafață deosebită din punct de vedere tactil.

IMPRIMARE DIGITALĂ

Cum funcționează ? Imprimarea digitală este cea mai cunoscută metodă de imprimare, ea fiind cea pe care o folosim acasă sau la birou. Este foarte eficientă din punct de vedere al costurilor pentru tirajele mici, deoarece designul este transmis direct din calculator către mediul de printare, fără a mai fi nevoie de alte pregătiri prepoligrafice.  Așadar designul este transmis prin intermediul unui soft, direct din calculator, iar o imprimantă digitală cu cerneală sau laser transferă apoi designul primit pe suportul de print.

 

De ce ne place ? Pentru că este foarte rapidă și eficientă, este foarte economică în comparație cu alte tehnici de print și oferă o calitate mare a lucrărilor. Numărul de culori imprimate este extrem de mare și are o precizie foarte mare a imprimării acestora.

EMBOSARE, GLITTER, LAC SELECTIV

Cum funcționează?  Aceste tehnici de decorare și înnobilare a hârtiei sunt folosite pentru a crea efecte speciale pe suprafața colii de hârtie.

În cazul EMBOSĂRII: o matriță cu designul ales este presată pe suprafața hârtiei, lăsând o urmă fie în relief în cazul embosării, fie în adâncime în cazul debosării. Embosarea/debosarea poate fi și blind (oarbă) dacă se face fără folosirea unei cerneli sau folii.

În cazul GLITTERULUI și LACULUI SELECTIV: prin intermediul serigrafiei se poate aplică pe întreaga sau doar pe anumite zone din suprafața hârtiei fie un lac UV, fie glitter – obținând un aspect deosebit.

 

De ce ne place? Glitterul este utilizat în special pentru felicitări, dar lacul selectiv poate fi utilizat și pentru papetărie pentru companii (cărți de vizită, mape de prezentare, cataloage) și poate căpăta un efect cu atât mai special dacă îl aplicăm pe un carton catifelat, spre exemplu.