Get Social With Us
Custom Paper Design | DYI: Cheesburgeri facuti in casa
4095
single,single-post,postid-4095,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
homemade cheesburgers

DYI: Cheesburgeri facuti in casa

Acum ceva vreme, în acest post, mărturiseam sincer pasiunea mea pentru mâncare și pentru dulciuri în special.

Dar dacă pentru dulciuri am o pasiune și sunt mereu gata să pregătesc câte ceva, trebuie să recunosc că la mâncăruri nu sunt chiar de nota 10. Poate de vreun 7-8. Mai iau și câte un ocazional 10 (pentru quiche sau ciolan cu mamăligă și usturoi) dar în rest ……..rezultate mediocre.

Am mare noroc însă că soțul meu este premiant cu coroniță la acest capitol, reușind cu succes să pregătească ceva bun de mâncare din aproape orice găsește în frigider.

Iar dacă îl vezi că se duce la cumpărături și își pregătește ingredientele, apoi ai face bine să te pregătești pentru un ospăț pe cinste!

Weekend-ul care tocmai a trecut mi-a făcut o surpriză și știind dragostea mea pentru burgeri și trecând peste atitudinea mea neîncrezătoare (shame on me!) a încercat să pregătească cheesburgeri.

Nu numai că a reușit, dar au ieșit atât de buni încât i-am pus pe aceeași treaptă cu preferatul meu din toate timpurile: HICKORY BBQ BACON CHEESEBURGER de la Hard Rock Cafe, pe care cred că aș putea să-l mănânc în fiecare zi fără să mă plictisesc de el. Deci i-au ieșit buni, buni de tot!

Ce mi se pare cel mai fantastic este că stând la bloc nu avem grătar cu carbuni și lemne ca să le dea acel gust fabulos și că au ieșit atât de buni fiind făcuți într-o tigaie absolut banală (una din tigăile acelea pătrate tip grătar).

Iată ingredientele folosite.

Pentru chiftelele de carne:

  • carne de vită ( cam 500 grame de pulpă, 200 de grame de spată cu mai multă grasime) – au ieșit 8 burgeri mici-medii
  • 1 ceapă medie
  • 4-5 felii de baghetă pâine (din aceea aveam în casă)
  • 1 lingură sos Worcester
  • 1 lingură sos soia
  • 2 linguri cimbru
  • sare, piper
  • 1 ou
Pentru asamblare:
  • chifle proaspete
  • bacon
  • brânză topită (noi am folosit Hochland pentru Cheesburger)
  • roșie proaspătă

Se toacă carnea împreună cu ceapa și pâinea la mașina de tocat, apoi se amestecă cu restul ingredientelor, se formează chiftelele pentru burgeri și se pun pe grătar sau pe tigaia tip grătar.

Când sunt aproape gata (cu 2-3 minute înainte), se așează în tigaie și feliile de bacon și chiflele -să se rumenească și ele puțin.

Puneți apoi împreună chifla, baconul, chifteaua de burger, felia de brânză topită, feliile de roșii și capacul chiflei.

Și savurați!

Felicitați călduros și sincer soțul și rugați-l să vă mai facă încă unul.

Savurați din nou.

Să aveți o zi minunată!

Raluca

 

 

3 Comments

  • 2micuti

    09.10.2012 at 09:44 Reply

    Multumim pentru reteta! Am incercat si eu asta-vara sa fac, nu au iesit nemaipomeniti – poate trebuia sa-i faca sotul?!:)

    • admin

      09.10.2012 at 09:54 Reply

      SIGUR de la asta a fost!
      Eu zic că weekendul care vine să încerce să vă uimească!

  • Rolling Ideas

    09.10.2012 at 08:19 Reply

    E pentru barbati? Sa-l chem si eu pe al meu :)

Post a Comment


Captcha Captcha Reload