Get Social With Us
Custom Paper Design | Crăciun 2013: Globuri din pânză
10439
post-template-default,single,single-post,postid-10439,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Crăciun 2013: Globuri din pânză

In timp ce mă documentam pentru Crăciunul Scandinav am văzut pe Pinterest câteva fotografii cu globuri făcute din cârpe – de obicei cârpe vechi care astfel au primit o nouă întrebuințare și o nouă viață.

Nu știu alții cum sunt, dar eu am anumite hăinuțe de care mă atașez nebunește, pe care le-aș purta în fiecare zi și care, atunci când cedează pe la cusături sau se destramă materialul datorită uzurii intense, mă întristează mai mult decât pot să recunosc aici, în fața voastră, fără să ma fac de rușine….  Embarrassed Smiley

Nu e o idee minunată să transform cămașa mea mult iubită într-un obiect de decor de care să mă bucur ani la rând?

Pentru tutorialul nostru am folosit atat materiale noi – pentru că am vrut să avem o schemă cromatică neutră, dar și reciclate (o cămașă a soțului meu pe care eu am iubit-o foarte mult și o rochiță de-a Marei, care i-a rămas mică și care a fost printre primele rochițe cumpărate pentru ea). Tocmai mi-am dat seama că nu am făcut (încă) niciun glob cu material reciclat din lucrurile MELE… 😀 :D.

Trecând mai departe, iată materialele de care avem nevoie:

Globuri din cârpe vechi_1

  • bile din polistiren (ce dimensiune doriți voi)
  • sfoară
  • ace cu gămălie (cu și fără perluță în capăt) și opțional pistol de lipit cu silicon
  • materiale – noi sau vechi, tăiate în fâșii de cca 1,5 cm

Pentru că rochița cu buline a Marei era atât de roșie încât zăpăcea toate fotografiile, am ales să folosesc materialul de pânză de sac pentru tutorial.

Pe scurt, globurile se fac extrem de ușor: luați fâșia de material, o fixați de globul din polistiren fie cu ajutorul unui bold fie cu puțin silicon, și apoi începeți și înfășurați circular pe suprafața bilei. Când se termină fâșia, fixați capătul de bilă și apoi porniți mai departe, din același loc, cu altă fâșie.

Globuri din cârpe vechi_2 Globuri din cârpe vechi_3 Globuri din cârpe vechi_4

Când ați acoperit toată suprafața bilei, dintr-o bucată de sfoară faceți o buclă și legați un nod. Prin acel nod treceți un ac cu gămălie (cu perluță) și stângeți bine nodul în jurul acului. Apoi înfigeți în glob – și este gata și sistemul de agățare.

Globuri din cârpe vechi_5 Globuri din cârpe vechi_6 Globuri din cârpe vechi_7 Globuri din cârpe vechi_8

Iată globurile noastre:

Globuri din cârpe vechi_9 Globuri din cârpe vechi_10 Globuri din cârpe vechi_11  Globuri din cârpe vechi_13 Globuri din cârpe vechi_14 Globuri din cârpe vechi_15 Globuri din cârpe vechi_16  Globuri din cârpe vechi_18 Globuri din cârpe vechi_19

Nouă ne plac la nebunie! Sper să vă placă și vouă!

Luni facem un experiment științific care îi va ÎNCÂNTA pe copii : facem fulgi de nea din cristale!

Zi minunată!

Raluca

1 Comment

  • lidia

    06.12.2013 at 15:01 Reply

    foarte frumoase. au iesit super, iar culorile naturale imi plac foarte mult.

Post a Comment

Captcha Captcha Reload