Get Social With Us
Custom Paper Design | Homemade Nutella – sau cremă de ciocolată cu alune de pădure făcută în casă
9425
single,single-post,postid-9425,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
nutella

Homemade Nutella – sau cremă de ciocolată cu alune de pădure făcută în casă

DSC_0916 copy

Astăzi mă întâlnesc cu finuții noștri înainte de Paște și m-am gândit ca pe lângă dulciurile pe care le-am cumpărat pentru ei, să le dau și ceva făcut în casă, cât mai sănătos și pregătit chiar de mine special pentru ei.

Așa că am decis să le fac o cremă de ciocolată cu alune de pădure. Este FOARTE simplu de făcut și iese delicioasă.

Eu am mers pe varianta cât mai naturală și cu cât mai puțin zahăr și grăsimi, dar puteți crea o variantă mult mai gustoasă cu mici adaosuri de alte ingrediente (le voi menționa și pe acestea).

INGREDIENTE:

  • ciocolată neagră – tablete sau picături
  • alune de pădure sau migdale
  • miere
  • robot de bucătărie
  • OPȚIONAL: zahăr pudră, unt, frișcă lichidă

DSC_0873

Începem prin a coace ușor alunele de pădure în cuptor – doar 5-10 minute – aveți grijă să nu le ardeți!

DSC_0798

Punem alunele coapte în vasul robotului de bucătărie și începem să mixăm.

DSC_0875

În 10-15 secunde vor arăta așa:

DSC_0876

După alte 10 secunde, așa:

DSC_0877

Mixăm încă 30 de secunde și veți vedea că uleiurile naturale din alune vor începe să umezească “aluatul”

DSC_0878

și după încă 30 de secunde s-au transformat într-o pastă texturată cu miros minunat.

DSC_0880

Într-un vas termorezistent, topim ciocolata (cu grijă să nu o ardem).

DSC_0882

Turnăm pasta de alune peste ciocolată și amestecăm bine.

DSC_0883

Pentru că am folosit ciocolată neagră, am adăugat vreo 3 lingurițe de miere.

DSC_0886

Și crema a fost gata!

DSC_0888

Am turnat-o în două borcănele- unul pentru Nati, unul pentru Ștef…..și este gata de dăruit.

DSC_0889

Atunci când amestecați alunele în robot, puteți pune și câteva linguri de zahăr pudră. Apoi, în ciocolata topită, puteți adăuga câteva cubulețe de unt.

SAU, încălziți frișcă lichidă și o turnați peste ciocolata tăiată fulgi, lăsați 2-3 minute și apoi amestecați bine, adăugând și câteva cubulețe de unt. Apoi adăugați pasta de alune și amestecați bine – cred că aceasta este cea mai gustoasă variantă pentru că avem de fapt o cremă ganache (Mmmmmm…..) amestecată cu o pastă de alune.

Însă, pentru că era pentru cei doi pitici, am preferat să păstrez doar ingredientele absolut necesare și ulterior să le adauge mama lor miere sau zahăr pudră dacă vor mai dulce.

Pote fi întinsă pe biscuiți sau pe felii de pâine.

Iată și borcanele pregătite:

DSC_0898  DSC_0900 DSC_0901  DSC_0905 DSC_0907 DSC_0908 DSC_0909 DSC_0911 DSC_0913 DSC_0914 DSC_0915 DSC_0916 DSC_0924

Capacele decorative ale borcanelor sunt două hârtiuțe de cupcakes pe care le-am legat cu un șnur din hârtie răsucită.

Dacă vreți să folosiți etichetele pregătite de mine, le puteți descărca de aici.

Sper să vă placă ideea și să vă delectați cu crema pregătită chiar de voi!

Căpșunile din imaginile postate au fost consumate de mine de și Mara pentru a testa cu multă exigență calitatea cremei obținute. Cele trei și restul până la o jumătate de kilogram… :D

Zi minunată!

Raluca

7 Comments

  • stefan

    23.04.2013 at 09:01 Reply

    foarte tare. abia astept sa o incerc. ma gandeam cum ar iesi in combinatia alune de padure+nuci. multumim pentru retetele minunate pe care le impartasesti.
    PS: vreau si eu o reteta de tort de ciocolata cu ciocolata si multa ciocolata+ceva ciocolata :)). vreau sa il fac de Paste/ ziua de nastere a sora-mii.

    • admin

      23.04.2013 at 10:14 Reply

      Păi e simplu: Tort German de Ciocolată. Între blaturi pui ganache de ciocolată (crema cu care îl și îmbraci – faci cantitate dublă și pui și între blaturi).
      Ganache-ulîl lași să se întărească până când îl poți pune pe blaturi fără să iasă în afară când vii cu blatul de deasupra. Alt truc este să pui primul blat, însiropezi, acoperi cu ganache, bagi la frigider 30 de minute sau la congelator timp de 10, apoi pui blatul următor, îl însiropezi, pui ganache, repeți faza cu frigiderul/congelatorul…..și așa pentru toate blaturile…. :D Sigur îi va plăcea.

  • Ioana

    23.04.2013 at 09:08 Reply

    Imi ploua in gura:)))

    • Rolling Ideas

      23.04.2013 at 09:49 Reply

      Şi mie. Şi nu e prima dată când păţesc asta pe blogul Ralucăi :D

  • Simona

    23.04.2013 at 21:45 Reply

    Ce bine arată!

  • ana

    23.04.2013 at 16:05 Reply

    Buna ziua,

    As dori ,va rog, cantitatile exacte la ciocolata si nuci.Multumesc

    • admin

      23.04.2013 at 06:05 Reply

      Bună ziua Ana,

      Cred ca eu am pus 1 cup de ciocolata (nu stiu câte grame ar veni….cred ca vreo 200) si 250 de grame de alune de pădure.
      Cu placere.

Post a Comment


Captcha Captcha Reload