Get Social With Us
Custom Paper Design | Idee de cadou: Kit complet pentru sadirea si cresterea florilor pe timpul iernii
3834
post-template-default,single,single-post,postid-3834,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Idee de cadou: Kit complet pentru sadirea si cresterea florilor pe timpul iernii

 

Astăzi am un proiect care mie mi-a placut foooooarte mult și recunosc că aș fi încântată dacă l-aș primi cadou de sărbători!

Construim un kit complet cu ajutorul căruia cel care primește cadoul va putea planta și crește flori proaspete iarna – un cadou perfect pentru iubitorii de plante. Și pentru a-l face cu totul și cu totul special, vom îmbrăca ghiveciul în material textil!

Avem nevoie de:

 • ghiveci ( din teracotă sau din plastic). Eu am ales din plastic, fară găurele de scurgere, deci va trebui să includ în kit și niște pietricele pentru a fi puse pe fundul ghiveciului pentru un drenaj optim al solului).
 • material textil – bineînțeles luat de la Fabrix. Trebuie să vizitați site-ul, și vă dau doar două motive simple: 1) au o mulțime de materiale MINUNATE, în toate culorile și imprimeurile posibile (eu când am comandat m-am oprit cu greu doar la 7 materiale) si 2) site-ul în sine este minunat!
 • un adeziv care se usucă transparent
 • o pensulă
 • centimetru
 • foarfecă sau cutter rotativ
 • bloc sau pastile de subtrat expandabil (eu am luat un bloc de substrat de la IKEA dar pentru aceia dintre voi care nu sunt din București, se găsesc și sub formă de pastile la Bricostore. Chiar aș recomada pastile, pentru că m-am chinuit 15 minute să tai o bucată din blocul IKEA).
 • bulbii de flori aleși pentru plantare (eu am ales bulbi de narcise, fiind recunoscuți pentru abilitatea lor de a crește iarna).
Primul pas este să măsurăm dimensiunile ghiveciului pentru a ști de cât material avem nevoie:
 1. circumferința: măsurați și adăugați 3 cm pentru suprapunere
 2. înălțimea : din interiorul vasului (de la marginea care iese în relief) până la centrul din baza ghiveciului și adăugați și aici 2-3 cm (eu am uitat și veți vedea că nu s-au suprapus perfect 🙁
 3. am tăiat toate laturile cu un cutter rotativ (ghiciți, tot de la Fabrix!) care ajută ca materialul să nu se destrame
Având bucata de material tăiată, putem trece la treabă. Acoperim o secțiune din suprafața ghiveciului cu adeziv, apoi aplicăm materialul și netezim bine toate eventualele bule de aer. Nu aplicați în această fază adeziv nici pe fundul ghiveciului, nici în interiorul marginii superioare (ne ocupăm de asta mai târziu).
Continuăm secțiune cu secțiune, formăm și netezim pliurile care vor apărea inevitabil datorită formei conice a vasului (acestea pot fi mult evitate dacă folosiți o bucată mare de material).
După ce am îmbrăcat ghiveciul, crestăm cam la fiecare 3-4 cm materialul în exces rămas pentru fundul ghiveciului. Așa, vom putea suprapune bucățile de material și vom obține o suprafață cât mai plată și stabilă pentru ghiveci.
Vedeți cei 2 cm pe care am uitat să îi adaug când am măsurat lungimea? 🙁
La fel procedăm și cu marginea de sus (notă: când am așezat materialul pe suprafața ghiveciului am avut mereu grijă să pastrez perfect dimensiunea spațiului interior, de aceea materialul se oprește fix în cantul ghiveciului).
După ce am aplicat adeziv și pe marginea interioară, am aplicat un strat de adeziv pe toată suprafața ghiveciului (peste material, nu vă faceți griji, se va usca transparent; îmi pare rău că am uitat să fac poză). Are rolul de a lipi și mai bine materialul și de a îi conferi un strat protector și sigilant. După uscare, textura va fi în continuare a materialului textil.
Apoi l-am scos pe balcon să se usuce la aer ( în 2-3 ore este gata).
Între timp am pregătit substratul – pentru că trebuie să oferim un cadou complet, nu să îi dăm teme de făcut celui care îl primește (de ex. să meargă să cumpere pământ pentru a putea planta bulbii).
Am tăiat (cu greu) o bucată de substrat, i-am făcut o etichetă autocolantă cu instrucțiuni și gata a fost!
Iată și ghiveciul uscat! Nu-i așa că arată minunat îmbrăcat în material?
Am pus înăuntru pietricele, blocul de substrat și plicul cu bulbi.
Am învelit totul cu o folie din celofan transparent și am legat cu o panglică în ton cu materialul ghiveciului.
Și ca să fie mai festiv am lipit cu pistolul de silicon două conuri de brad pe un șnur din mătase și le-am înnodat și pe ele peste celofan.
M-am declarat mulțumită de rezultat! 😀

Iată și alte ghivece învelite în textil pe care le-am văzut pe net:

Primul, are chiar narcise! 😀

via

via

via

Ce ziceți? V-ar plăcea să primiți așa ceva cadou? 😀

Zi minunată!

Raluca

2 Comments

 • Rolling Ideas

  24.09.2012 at 10:21 Reply

  Daaa, mi-ar placea sa primesc asa un cadou!
  N-am mai auzit pana acum de bloc/pastile expandabile. Oare au si la florarii?

  • admin

   24.09.2012 at 11:07 Reply

   Nu am întrebat la florării, dar dacă au la Bricostore mă gândesc că ar trebui să găsim și in Hornbach sau Praktiker.
   Avantajul lui este că ocupă loc puțin când este uscat dar se umflă într-un volum mare de sol atunci când este adus în contact cu apa.
   Chiar sunt curioasă dacă găsești si în florării.

Post a Comment

Captcha Captcha Reload