Get Social With Us
Custom Paper Design | Moelleux au chocolat
3642
single,single-post,postid-3642,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
Moelleux au chocolat

Moelleux au chocolat

 

Buna ziua din nou!

Îmi pare rau că am lipsit săptamâna aceasta de pe blog, dar se datorează unei anumite fetițe care mi-a dărâmat aparatul foto în așa hal încât i-a sărit lentila și a trebuit dus la reparat. Săptămâna trecută. Și încă se mai află la reparat.

Dacă sunteți curioși să vedeți făptașa…. iat-o!

Așa că, până la recuperarea lui nu am cum să postez nimic nou.

Noroc ca rețeta de mai jos o aveam pregătită, așa că astăzi mâncăm…..

 

MOELLEUX AU CHOCOLAT

 

Dacă vreți vreodată să vă impresionați invitații cu un desert super sofisticat, incredibil de fin și delicios, acesta este!

Imaginați-vă că sub o crustă crăpată de blat aburind veți găsi șuvoaie de ciocolată topită – un fel de ganache dar fierbinte! Combinați cu înghețată și veți fi in RAI!!!

Partea bună este că invitații vor fi super încântați și nu vor ști niciodată cât de UȘOR este să faci asemenea minunăție. Adica în fix 4 pași!

 

Hai să vedeți cum.

INGREDIENTE:

Pentru 1 porție  aveți nevoie de:

100 grame ciocolată de menaj

50-60 de grame de unt (eu pun cam 60 gr)

1 ou (la temperatura camerei)

1 lingură de zahăr

1 lingură de făină

Multiplicați cantitățile cu numărul de invitați.

 

PASUL 1:

Încălzim cuptorul la 200°C, sau gaz 4.

Amestecați intr-un bol oul, zahărul și făina și omogenizați bine (să nu aibă cocoloașe).

PASUL 2:

Topiți ciocolata și untul împreună într-o crăticioară pusă la foc mic.

Pasul 3:

Turnați amestecul cald de unt/ciocolată puțin câte puțin peste amestecul de ou, omogenizând bine totul.

Veți vedea că pe măsură ce veți adăuga ciocolata, amestecul va deveni din ce în ce mai consistent – o cremă fină de ciocolată.

PASUL 4: Turnăm crema obținută în recipiente  individuale (pot fi ceramice sau de unică folosință). Eu am decis pe parcurs să fac o porție în plus, de aceea am 3 vase aici. Le punem la cuptor timp de 10-12 minute, la 200°C, sau gaz 4, până când vedem că partea de sus începe să crape ușor.

La final obținem asta:

Pudrăm ușor cu puțin zahăr fin, punem câte două cupe de înghețată lângă și servim imediat!

Savurați!

 

Câteva precizări:

  • După părerea mea, cel mai bine merge cu înghețată cu praline și frișcă de la Nirvana. Eu am avut de fistic așa că și în poză apare cu cea de fistic.
  • Trebuie servită fierbinte, altfel ciocolata topită din interior se va coagula și nu mai poate fi reîncălzită.
  • Puteți pregăti amestecul cu câteva ore înainte, îl turnați în formele individuale și le puneți la frigider. Cu 20 de minute înainte să le serviți le scoateți la temperatura camerei (5 minute) și apoi în cuptorul încins 10-12 minute).
  • Dacă se răcește se transformă intr-un fel de brownie super delicios.
  • Prima oară am pregătit această prăjitură după rețeta aceasta de pe site-ul lui Adi Hădean, și a fost INSTANT LOVE! Am mai adaptat-o ușor pe parcurs, ca să se potrivească gusturilor mele.
Nu-i așa că nu e deloc complicat de făcut?

Sper să vă placă!

2 Comments

  • Rolling Ideas

    30.08.2012 at 08:52 Reply

    nu cred ca faptasa a patit ceva daca a zambit asa dulce

  • Rolling Ideas

    30.08.2012 at 15:34 Reply

    E ultra-mega-super bun. Am adaugat si un pic de rom in amestecul de ciocolata+unt pt ca imi place si gustul si mirosul de rom in ciocolata.

Post a Comment


Captcha Captcha Reload