Get Social With Us
Custom Paper Design | Pentru copii: Brioșe cu banane și nuci coapte
4414
single,single-post,postid-4414,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
briose cu banane si nuci

Pentru copii: Brioșe cu banane și nuci coapte

Sunt sigură că la un moment dat, în bucătăria voastră ați avut așa ceva:

Una sau mai multe banane care s-au copt prea tare și pe care nu mai vrea nimeni să le mănânce.

Ei bine, vă anunț că ele sunt PERFECTE pentru cele mai bune si moi brioșe cu banane!

Aceste brioșe sunt foarte potrivite pentru cei mici, pentru că au  o cantitate redusă de zahăr, luându-și dulceața de la bananele foarte coapte.

 

Ingrediente pentru 12 briose:

  • 280 grame de făină
  • 135 grame de zahăr granulat (cristal)
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 de linguriță de sare
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 4 banane medii foarte coapte, pasate cu furculița (cam 250 de ml după ce le pasați, dar eu pun și mai mult)
  • 70 grame de nucă tăiată
  • 2 ouă mari
  • 125 ml de lapte
  • 125 de ml de ulei de rapiță (de la Plafar).
NOTĂ: în imagine vedeți cantitățile dublate .
 În bolul mixerului amestecăm făina, zahărul, scorțișoara, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Intr-un vas separat amestecăm laptele, uleiul de rapiță și ouăle.

Peste amestecul de făină punem piureul de banane și eu pun și 1 banană tăiată cubulețe (aici erau 2 pentru că dublam rețeta) și amestecăm.

Din păcate nu am fost atât de inteligentă cât să dublez și cantitatea de piure de banane  așa că au ieșit cam uscate…..dar asta este…ma consolez cu gândul ca oricum nu aveam mai mult de 4 bucăți….

Turnăm și amestecul de ou/lapte/ulei …

Turnăm compoziția în forme:

Le punem la cuptorul încins la 180C timp de 18 -25 de minute (până când o scobitoare cu care le înțepăm iese curată).

Savurați-le la micul dejun alături de fructe proaspete sau pe parcursul zilei ca o gustare sănătoasă.

Zi frumoasă!

Raluca

Tags:
,

No Comments

Post a Comment


Captcha Captcha Reload