Get Social With Us
Custom Paper Design | Pentru copii – invatam literele mari si mici
3720
post-template-default,single,single-post,postid-3720,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Pentru copii – invatam literele mari si mici

Reînceperea școlii este mare prilej de bucurie atât pentru copii cât și pentru părinți, dar cele mai mari emoții le au elevii de clasa I !

În curând vor învăța să scrie și să citească și așa li se va deschide o lume complet nouă și magică în acelși timp: cea a cărților! Prinți și prințese, întâmplari neobișnuite și acte de vitejie, călătorii pe mările Pământului, munți ascuțiți și peșteri care ascund comori –  toate îi vor aștepta între coperțile cărților!

Îi puteți ajuta să deprindă mult mai repede tainele alfabetului dacă vă jucați cu ei cu litere – fie ele imprimate pe hârtie, cuburi de lemn sau litere magnetice…

Eu am creat niște planșe cu literele mari și mici, care după tăiere ajung la dimensiunea unor cărți de joc.

Fiecare litera are planșa ei, așa că veți putea încuraja copilul să identifice fiecare literă în parte, iar apoi vă puteți juca cu mai multe planșe pentru a scrie cuvinte.

În timpul poveștilor de seară, propuneți-i copilului să fie atent la cât mai multe cuvinte pe care le aude în poveste și să încerce să își dea seama care este litera cu care începe cuvântul respectiv.

A doua zi, când este odihnit, încurajați-l să își amintească povestea și alegeți la întâmplare cuvinte din poveste ale căror litere să le identificați cu planșele. Puteți scrie cuvântul pe planșă- în acest scop am creat fereastra “este pentru”.

În felul acesta, în 10 minute, copilul repetă într-un mod activ și amuzant literele mari și mici, își extinde vocabularul identificând cuvintele și face și un exercițiu de memorie amintindu-și povestea și detalii din aceasta!

Puteți descărca fișierul de aici.

Sugestie:

Dacă după tăiere laminați planșele, puteți scrie direct pe plasticul laminat cu un marker nepermanet.

Dacă nu le laminați, eu aș încerca să pun peste fereastră o bandă lată de scotch și să scriu tot cu marker nepermanent.

În acest fel veți putea șterge cunvintele pentru a le scrie pe cele nou identificate.

Ca și în cazul planșelor cu cifre, am adăugat poezii și despre litere!

 

Sper să vă placă, atât vouă cât și celor mici!

 

Zi frumoasă!

Raluca

3 Comments

 • Flori

  06.09.2012 at 20:11 Reply

  foarte util fisier , multumesc !

 • irina

  06.09.2012 at 13:36 Reply

  multumesc pentru materiale. de mult timp cautam flashcarduri in romaneste pt a-l apropia pe baietelul meu de invatarea alfabetului si aici am gasit chiar ce aveam nevoie. complimente!

  • admin

   06.09.2012 at 14:50 Reply

   Buna Irina,

   Ma bucur foarte mult ca le-ai gasit utile! Sper sa ii place celui mic, sa il distreze si mai ales sa ii fie cu folos! 🙂
   Cu drag,
   Raluca

Post a Comment

Captcha Captcha Reload