Get Social With Us
Custom Paper Design | Pentru copii: să pictam cu degetele
4114
post-template-default,single,single-post,postid-4114,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Pentru copii: să pictam cu degetele

Zilele trecute, în timp ce Mara trăgea un pui de somn de după-amiază, eu navigam liniștită pe internet când am dat peste această imagine minunată:

sursa

Este o idee de cadou pentru profesori , “teacher appreciation gifts” fiind foarte populare in SUA. Mi se pare o practică foarte drăguță de-a lor mai ales că majoritatea sunt lucruri handmade, făcute chiar de copilul care le dăruiește.

Oricum, ideea este că frunzele din copac reprezintă amprenta cu cerneală sau tuș a fiecărui copil din clasă. Poate fi personalizat încă și mai mult, dacă fiecare copil își scrie numele în dreptul amprentei care îi aparține:

 sursa

Mi s-a părut o idee minunată și m-am gândit că pe lângă faptul că ar fi un cadou minunat (pentru bunici, de exemplu), este o activitate foarte drăguță și creativă de făcut alături de copii.

Puteți să vă faceți fiecare propriul copac, sau pe aceeași planșă să își pună amprentele toți membri familiei – și să îl păstrați ca amintire.

Puteți să faceți o succesiune a anotimpurilor: Primăvara cu frunze in nuanțe de verde crud , Vara cu nuanțe de verde închis si poate și niște cireșe sau mere, Toamna cu frunze ruginii și iarna cu niște fulgi de zăpadă din amprente.

Posibilitățile sunt nenumărate.

Așa că azi am desenat repede în programul de design un trunchi de copac, pe care l-am imprimat pe un carton. Am scos acuarelele și am ales câteva culori de toamnă (două nuanțe de verde, o nuanță de galben, o nuanță de portocaliu), am chemat-o pe Mara și am ajutat-o să își înmoaie degetele în culori și să le aplice pe hârtie.

Cu un copilaș mai mare (adică începând cu vârsta de  2-3 ani) activitatea va fi mult mai ușor de pus în practică. Mara (care are 1 an și 3 luni) a fost foarte încântată de posibilitatea de a-și băga degetele în borcanele cu vopseluri și ar fi vrut ea să picteze cu mai multe degete odată dacă s-ar fi putut. Apoi am dus muncă de convingere să nu își bage degetele în gură, că acuarelele nu sunt de mâncare. 😀

În fine, rezultatul a fost minunat! Cel puțin în ochii mei! Faptul că acolo sunt amprentele degețelelor ei mă unge pe suflet și evident voi păstra această foaie de hârtie până la adânci bătrâneți.

Deocamdată l-am pus într-o ramă (ar fi mers mai bine una maron, dar am avut la îndemână doar una albă) și l-am pus la loc de cinste la ea în cameră!

 

Și abia aștept să mai facem asta peste câteva luni, când va mai crește puțin.

Dacă vă place ideea și ați vrea să o puneți în practică alături de cei mici, puteți descărca fișierul cu copacul de aici (deocamdată fără posibilitatea de a edita numele și data, dar voi actualiza în câteva zile).

Zi minunată!

Raluca

 

1 Comment

  • Rolling Ideas

    11.10.2012 at 05:16 Reply

    O idee foarte draguta care peste ani devine o amintire frumoasa. Trebuie sa-i fac forward catre sora-mea.

Post a Comment

Captcha Captcha Reload