Get Social With Us
Custom Paper Design | Placinta intr-un borcan
3684
single,single-post,postid-3684,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
placinta la borcan

Placinta intr-un borcan

 

Am tot văzut acest desert pe net încă de anul trecut și mi-a plăcut atât de mult încât am decis să încerc să îl fac și eu.

Dar trebuie să fac o paranteză și să vă spun cum am ajuns să îl prepar.

Totul a pornit de la niște prune minunat de aromate și zemoase pe care ni le-au dăruit vecinii noștri de la parter.

Dacă nu știați că încă mai există oameni foarte generoși care împart bunătățile lor cu ceilalți – ei bine, aflați că există și stau în bloc cu mine.

Au o casă și o livadă undeva în afara Bucureștiului, departe de poluare, și de fiecare dată când se întorc de acolo găsim în casa scării o galeată plină de fructe , cu un semn în care ne invită să ne servim și chiar si o rolă cu pungi în care să luăm fructele!! Am primit astfel cireșe pârguite, mere, nuci…vișine acrișoare și prune zemoase!

Am vrut cumva să întorc și eu gestul frumos către ei și să pregătesc ceva bun chiar din fructele primite în dar.

Astfel mi-am amintit de plăcinta la borcan și am decis să le pregătesc câte o plăcintă.

Practic, plăcinta la borcan înseamnă să faci o plăcintă clasică, însă în locul tăvii de plăcintă să folosești un borcan.

Partea MINUNATĂ este că putem să le pregătim, să punem borcanele la congelator și când ai poftă de ceva dulce să îl pui din congelator direct în cuptor și în 35 de minute să ai o plăcintă minunată, fierbinte și aromată!

Haideți să vă arăt cum le facem!

Avem nevoie de :

În primul rând avem nevoie de niște borcane cu gură largă și vă anunț cu regret că, deși am căutat în toate supermarketurile, hypermarketurile și chiar și în magazinele de cartier care mi-au ieșit în cale, nu am reușit să găsesc așa ceva la noi. Dacă stiți cumva de unde le-aș putea procura, v-aș fi foarte recunocătoare dacă ați menționa sursa în secțiunea de comentarii.

Avantajul borcanelor cu gură largă este că odată coaptă plăcinta, poți să o răstorni frumos pe farfurie și să o mănânci de acolo și că poți să decorezi capacul plăcintei muuuult mai frumos.

Prin urmare am folosit borcanele pe care le aveam prin casă. Adică acestea:

Sunt borcanele mici de Nestle de la mancare pentru bebelusi. Adică exact cât o porție de plăcintă.

Am făcut repede un aluat fraged – puteți găsi toate detaliile despre cum să îl faceți chiar aici.

Nu am adăugat zahăr în aluat deoarece nu știam dacă vecinii aveau sau nu ceva restricții legate de zahăr.

Cât timp aluatul a stat la frigider, m-am apucat și am pregătit umplutura.

Am folosit:

– prunele mai sus amintite – cam 500 grame

– două linguri de zahăr brun

– două linguri de făină

– o linguriță de scorțișoară

– o jumătate de linguriță de nucșoară

– o linguriță de extract de vanilie

și nu am făcut nimic altceva decât să amestec totul într-un vas.

Apoi am scos aluatul din frigider și l-am întins într-o foaie cam de 0,5 cm grosime. Cu capacul borcanului am tăiat câte două cercuri pentru fiecare borcan – unul pentru fundul borcanului și altul pentru a îl folosi drept capac pentru plăcintă.

Am intenționat să folosesc fâșii de aluat pentru a tapeta pereții borcanului, dar cum aveau gura destul de mică  s-a dovedit a fi o treabă tare anevoioasă. Am rezolvat prin a introduce aluatul in fâșii în borcan și a îl presa cu degetele pe pereții borcanului. A ieșit perfect! Nu este nevoie să ungeți pereții borcanului cu unt deoarece untul conținut de aluat îl va face să fie foarte ușor de desprins de pe pereți.

Am umplut borcanele cu fructele pregătite mai devreme și pentru a lăsa aerul fierbinte să iasă afară din borcan în timpul coptului am decupat din fiecare capac de aluat câte o floricică cu un mini cutter.

Le-am pus frumos capacul de metal, le-am decorat și le-am băgat la congelator pentru o oră, timp în care am pregătit niște etichete drăguțe însoțite de instrucțiuni de utilizare a borcanelor.

Iată și borcanele gata de dăruit:

 

 

Nu am încă imagini cu plăcinta coaptă, dar iată câteva cu unele făcute în borcane cu gură largă:

sursa

sursa

sursa

sursa

Arată delicios, nu-i așa? :D

Sper să vă placă!

Vă doresc weekend minunat!

Raluca

 

4 Comments

  • Rolling Ideas

    06.09.2012 at 11:56 Reply

    E ingenios si, da, arata delicios :)

    • admin

      06.09.2012 at 21:01 Reply

      :D Să îmi spui dacă ți-a plăcut după ce o faci prima oară.

  • Dana

    06.09.2012 at 20:19 Reply

    Vaaaai cum arataaaa! Imi ploua in gura! E o idee super! :D

    • admin

      06.09.2012 at 21:00 Reply

      :D Si mie mi-a placut ideea! Muncesti o data, manânci de 7-8 ori…. :D
      Best deal!

Post a Comment


Captcha Captcha Reload