Get Social With Us
Custom Paper Design | Salată de pui cu țelină
8374
single,single-post,postid-8374,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
cover-salată-de-pui-cu-țelină-2

Salată de pui cu țelină

Acum două săptămâni. Cristina îmi scria într-un comentariu la un alt post că ea încă așteaptă rețeta de salată de pui cu țelină pe care am promis că o voi posta și nu am postat-o…

Recunosc faptul că totul se datorează unei firești înaintări în vârstă și a tuturor avantajelor/dezavantajelor care vin cu asta: esti mai înțelept/începi să uiți lucruri. Multe lucruri! După aceea mi-am amintit și când am promis (exact în acest post), pesemne că informațiile rămân pe undeva prin mintea mea, doar le accesez mai greu.

Așa că, dragă Cristina, special pentru tine, azi avem salata de pui cu țelină! Și iartă-mă încă odată că a trebuit să aștepți atât de mult.

Să clarificăm două lucruri de la început:

  1. După morcovi – care cu greu vor fi vreodată detronați, țelina este pe locul doi în topul legumelor pe care le urăsc.
  2. Această rețetă îi aparține soacrei mele și recunosc sincer că, deși iese delicioasă, mie nu mi-a ieșit niciodată atât de bună cum o face ea….
Să începem! Facem o maioneză de casă.
Rețeta clasică: un gălbenuș crud, unul fiert, un praf de sare.
Le amestecăm cu mixerul și apoi începem și adăugăm ulei în cantități mici, bătând bine cu mixerul amestecul între tranșele de ulei.

Când am obținut cantitatea de maioneză de care avem nevoie, adăugăm o linguriță de muștar.

Apoi stoarcem zeama de la o jumătate de lămâie (eu aveam în casă doar lime așa că asta am pus…)

Gata maioneza.

Salata:

– piept de pui sau de curcan fiert (fierbeți-l cu legume, ca pentru supă, va avea un gust, mult, MULT mai bun)

– țelină dată pe răzătoarea fină

– maioneza pe care tocmai am terminat-o de preparat

Într-un bol mare amestecăm țelina rasă cu jumătatea de lămâie rămasă, ca să nu oxideze și să își păstreze culoarea albă.

Adăugăm pieptul de pui tăiat cubulețe.

Sare și piper – nelipsite din nici o mâncare.

Apoi începem și punem treptat câte o lingură de maioneză și ne oprim …fiecare după propriul gust. Mie de exemplu nu îmi plac salatele înecate în sosuri sau maioneză, pun cât să lege bine ingredientele și să îi dea un gust bun.

Gata salata!

Aceasta este rețeta clasică, a soacrei mele.

În salata de la ziua Marei, am adăugat și jumătăți de miez de nucă și boabe de struguri negri (din acelea mari) tăiate în sferturi……a fost WOW!!! Excepțională.

Să o încercați neapărat odata și în combinația asta!

Pentru cei care se feresc de maioneze sau de sosuri cu ou crud, puteți înlocui maioneza cu smântână sau mai degrabă iaurt de bivoliță – deși între noi fie vorba….nu aș da maioneza pe iaurt nici în ruptul capului, oricât de sănătos ar fi el!

Sper să o încercați și să vă placă! Eu o iubesc!

Zi minunată și un weekend frumos!

Raluca

 

7 Comments

  • Vixyblu

    01.02.2013 at 10:31 Reply

    Imi place salata de telina la nebunie. Este favorita mea! Nu stiu care este treaba cu soacrele dar si a mea o face cu pui si este super delicioasa.
    Eu inlocuiesc puiul cu morcov si mar iar maioneza este de baza. :))

  • CRISTINA

    01.02.2013 at 15:22 Reply

    Vai de mine ce m-am emotionat! Apai iti multumesc tare frumos pentru reteta si pentru dedicatie draga Raluca. Ma duc sa scot puiu din congelator :)

    • admin

      01.02.2013 at 15:30 Reply

      Cu MARE plăcere, dragă Cristina! Sper să îți iasă bună de tot! :D

  • Rolling Ideas

    01.02.2013 at 07:52 Reply

    Super salată – ţelina şi pieptul fiert de pui sunt foarte “siluetice”, cu maioneza trişăm un pic, dar combinaţia e fatală pentru papilele gustative. :)

    • admin

      01.02.2013 at 07:56 Reply

      Uite domnule că mai sunt și alți oameni matinali pe lumea asta!! :D Bună dimineața!

  • Ioana

    01.02.2013 at 11:58 Reply

    Hmmm, ce bine suna! In facultate mancam de la o prietena salata de telina, fara carne si mi se parea extraordinara. Am incercat sa o refac si eu, dar parca nu era la fel:)
    Noi consumam morcovii si telina crude, feliute, roadem la ele ca iepurii:)

  • Rolling Ideas

    01.02.2013 at 14:33 Reply

    Am făcut azi salata asta. Dar cum nouă ne place mai mult fript decât fiert, am preparat carnea de pui în wok cu puţin ulei de măsline, sare, piper şi oregano.
    Noh … şi deja nu mai este decât castronul gol şi mânjit aşteptând în chiuvetă să fie spălat.

Post a Comment


Captcha Captcha Reload