Get Social With Us
Custom Paper Design | Stegulețe din pânză
9594
post-template-default,single,single-post,postid-9594,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Stegulețe din pânză

Cover

În camera Marei culoarea dominantă este albul – am vrut să fie o cameră luminoasă, relaxantă și primitoare, iar cu câteva accente colorate -pe care să le pot schimba ușor- să modific decorul după cum îmi place.

Acum vreo lună am decis să schimb decorul și să adaug niște căsuțe de păsărele – foarte frumoase, albe și ele, cu acoperiș natural din scoarță de copac. Însă era clar că trebuia să adaug ceva colorat și vesel pentru a sparge monotonia albului.

Așa că am decis să pun ÎN SFÂRȘIT în practică un proiect amânat de nenumărate ori din lipsă de timp – și să fac un șirag lung din stegulețe din pânză. Și, am decis eu, că dacă tot l-am amânat atât, să nu recurg la trucuri pentru a îl face cât mai repede – ci să îl fac așa, “ca la carte”.

Așa că m-am dotat cu bandă pentru bie, am comandat materiale de la Fabrix ( și cu greeeeeu m-am oprit la ce vedeți în imaginile de mai jos) și am trecut la treabă!

Aa, și am făcut fotografii în timpul întregului proces, ca să le postez aici – în cazul în care ar mai fi și alți pasionați de stegulețe din pânză.

Deci, dacă vreți să aflați și să vedeți cum să faceți stegulețe din pânză, citiți mai departe.

Avem nevoie de:

 • mașină de cusut (poate fi cusut și de mână dar ar putea lua, mult, muuult, timp)
 • materiale din pânză
 • bandă bie
 • linie, cutter/foarfecă, creion și o coală A4
 • o bucată de carton mai tare (opțional)

Alegem materiale care se potrivesc cromatic si au culorile pe care ni le dorim.

DSC_0964

Apoi, meșterim un șablon. Eu am folosit o coală A4, pe care am îndoit-o pe jumătate pe lungime,

DSC_0950

cu o riglă am trasat o linie din colțul exterior în cel interior (într-una din jumătățile create prin pliere).

DSC_0951 DSC_0952

Apoi, cu hârtia pliată, am tăiat cu cutterul pe linia desenată mai devreme….

DSC_0955

și am obținut un triunghi mare și frumos – dar prea mare pentru ceea ce îmi trebuia mie.

DSC_0958

Am decis ca triunghiurile mele să aibă latura de sus de 15 cm lungime, așa că am măsurat cu rigla și am trasat o linie acolo unde triunghiul din hârtie măsura această dimensiune.

DSC_0959

Apoi, ca să îmi fie mai ușor să tai materialele, am decupat șablonul dintr-un carton mai tare – folosind triunghiul pregătit mai devreme.

DSC_0961

Șablonul este gata!

DSC_0962

Am început să tai materialele, decupând în oglindă, pentru a pierde cât mai puțin material – am decupat câte două fețe pentru fiecare triunghi finalizat pe care îl doream.

DSC_0967

Pentru a le coase, suprapunem triunghiurile tăiate cu fața materialului în interior ( nu ca în poza mea unde le-am pus prost…..:(..

DSC_0979

Eu am un opritor magnetic pe care l-am plasat la 1/2 de cm – deci am făcut un tiv de 1/2 de cm.

DSC_0980

Am început să cos prima latură lungă, iar când am ajuns în vârful triunghiului, cu acul lăsat jos în material, am ridicat piciorușul mașinii de cusut și am rotit triunghiul pentru a trece pe latura cealaltă fără a tăia ața.

DSC_0985

Apoi am continuat să cos și cea de-a doua latură lungă.

DSC_0986

Latura scurtă o lăsăm necusută.

Apoi, tăiem vârful în exces al triunghiului – tăierea lui ne va permite să obținem un vârf cât mai frumos și mai plat atunci când vom întoarce triunghiurile învers.

DSC_0990

Întoarcem apoi triunghiul cu fața materialului în exterior,

DSC_0987

iar cu vârful unui creion (nu cu guma…) am împins ușor vârful triunghiului, având grijă să nu perforez materialul.

DSC_0989

Iată-l.

DSC_0991

Apoi am călcat bine triunghiurile, presând bine pe vârf și cusături.

DSC_0007

Urmează coaserea triunghiurilor între ele, iar cel mai ușor facem asta folosind o bandă bie. Am început prin a crea un capăt (cel de care vom lega stegulețele de suportul de care le vom atârna) – și am făcut asta îndoind banda bie pe jumătate și cosând marginea suprapusă.

DSC_0008

Apoi am început să inserez triungiurile din pânză în interiorul benzii bie, având grijă ca la cusătură să prind atât partea superioară cât și cea de sub material a benzii bie. Dacă explicația mea nu este foarte clară, cred că imaginile de mai jos vor arăta ce vreau să spun… :D.

DSC_0011 DSC_0012 DSC_0013

Am continuat prin a coase triunghiurile unul după celălalt, alternând culorile și imprimeurile.

TIP: După ce am călcat toate triunghiurile, eu le-am întins pe toate pe podea în sufragerie și le-am ordonat exact așa cum urma să le cos – pentru a evita coaserea a două triunghiuri la fel unul după altul sau să rămân la final cu triunghiuri dintr-o singură culoare.

Și iată și stegulețele finalizate.

DSC_0014  DSC_0016 DSC_0020 DSC_0024 DSC_0025 DSC_0026

Nu-i așa că sunt foarte drăguțe? Și merg de minune cu căsuțele de păsări?

Partea bună este că nu mi-a luat nici pe departe atât de mult timp să le fac, pe cât estimam. Deci, dacă aveți chef de o activitate relaxantă și colorată într-o zi anume – vă recomand din inimă să faceți asta!

Oricum, puteți face varianta MULT mai rapidă a acestui șirag de stegulețe, făcându-l doar cu o față  (deci nu mai coaseți, întoarceți și călcați triunghiurile) și lipind o bandă colorată pe latura superioară cu pistolul de lipit cu silicon (pentru a înlocui coaserea benzii bie).

Sper să vă placă!

Zi minunată!

Raluca

3 Comments

 • Laura

  23.05.2013 at 08:55 Reply

  Au iesit minunate! Iar camera fetitei tale pare scoasa dintr-un basm!

  • admin

   23.05.2013 at 09:42 Reply

   Mulțumesc frumos! Mă bucur că îți plac! 😀

 • Rolling Ideas

  23.05.2013 at 06:48 Reply

  Întradevăr creează un decor foarte drăguţ şi uşor de modificat. Îmi place mult şi căsuţa de păsărele.

Post a Comment

Captcha Captcha Reload