Get Social With Us
Custom Paper Design | Supă cremă de somon afumat
8246
single,single-post,postid-8246,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
supa somon

Supă cremă de somon afumat

Prima oară am mâncat aceasta supă în braseria Cambrinus din orașul meu mult iubit – Bruges, din Belgia. Îmi amintesc că îmi părea rău că am comandat felul doi, altfel aș mai fi comandat încă o porție de supă!

Bineînțeles că, întoarsă acasă, a trebuit musai să găsesc rețeta ca să pot include această minunăție în meniul meu zilnic.

Dacă vă place somonul afumat veți IUBI această supă! O supă cremă, fină ca o spumă și cu un parfum delicat de somon afumat.

Și trebuie să vă mai spun că timpul de preparare este de max 30 de minute, din care cel activ este de 10 minute, în care este inclus curățatul legumelor!  O combinație câștigătoare zic eu.

Avem nevoie de:

  • 3 bucăți frumoase de praz din care păstrăm doar partea albă
  • aproximativ 1 kg de cartofi albi, curățați și tăiați cuburi medii
  • 50 de grame de unt
  • 200 ml de smântână pentru gătit
  • 200 de grame de somon afumat pentru supă și 150 de grame de somon afumat pentru servire
  • 1. 2 litri de supă de pui – nu apare în imagine pentru că era pe foc. :D  Dacă nu aveți timp să faceți supă ca la mama acasă, puneți două cuburi de knorr, maggie sau ce marcă preferați voi în 1.2 litri de apă.

Punem untul la topit, însă la foc mic ca să nu se ardă.

Adăugăm prazul tăiat feiuțe subțiri și îl amestecăm bine de tot cu untul topit. Acoperim cratița cu un capac și lăsăm la foc mic timp de 5 minute, amestecând din când în când, până când prazul s-a înmuiat bine.

Punem cartofii spălați bine și îi amestecăm bine cu prazul, ca să îi acoperim și pe ei într-un strat de unt.

Adăugăm supa de pui…..

….și smântâna pentru gătit, și lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, până când cartofii sunt fierți.

Tot ce a mai rămas de făcut este să luăm supa cu polonicul din cratiță și să o punem (în tranșe)  în blender, adăugând la fiecare tranșă și câteva din feliile de somon afumat; veți folosi toată cantitatea de 200 de grame de somon afumat. În imaginea de mai jos nu se vede somonul pentru că s-a aburit complet blenderul, supa fiind încă fierbinte.

GATA!

Serviți imediat, punând somon tăiat cubulețe pe deaspra! E un deliciu, vă spun!

Sper să faceți o încercare cu ea, este foarte , foarte bună!

Zi frumoasă și weekend minunat!

Raluca

6 Comments

  • Laura

    25.01.2013 at 12:49 Reply

    Mm, sunt tentata sa fac si eu supa asta, mai mult pentru fetita mea careia ii cam place somonul afumat. Partea proasta e ca nu-i plac supele crema :-)

    • admin

      25.01.2013 at 13:55 Reply

      Poate dacă o faceți împreună și vede tot procesul va fi mai dornică să o încerce?
      Dacă nu, poți să tai prazul și cartofii in cubulețe mici și ai rezolvat problema. Însă arată mai bine în varianta cremă.
      Este una dintre favoritele mele, este DELICIOASĂ!

  • Rolling Ideas

    25.01.2013 at 12:50 Reply

    Îmi plac supele-cremă, îmi place somonul afumat, deci voi încerca reţeta asta :)

    • admin

      25.01.2013 at 13:55 Reply

      Este MINUNATĂ, deci ai luat o decizie foarte bună! :D

  • Adriana

    25.01.2013 at 10:23 Reply

    sare/ condimente se pun in supa de pui? sau nu punem deloc?

    • admin

      25.01.2013 at 10:29 Reply

      Bună Adriana. Eu pun sare când pun carnea la fiert și dacă nu ai găină de țară pune și un cub de concentrat Knorr sau Maggie – ce preferi tu. :D

Post a Comment


Captcha Captcha Reload