Get Social With Us
Custom Paper Design | Un sos excelent pentru somonul la grătar
8918
post-template-default,single,single-post,postid-8918,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Un sos excelent pentru somonul la grătar

Somonul la grătar este unul din felurile mele favorite de pește, iar acum ani buni de zile m-am plâns mamei că uneori mi se părea prea fad.

În acea zi m-a învățat să fac acest sos pentru somon din doar 3 ingrediente – și în toți anii care au urmat cred că au fost doar 2 ocazii în care am pregătit alt sos pentru acest pește.

Gustul sosului îl completează perfect pe cel al somonului și îi pune în valoare aroma, fără a diminua gustul legumelor sau orezului pe care le pregătesc ca garnitură.

Avem nevoie de 3 ingrediente:

– muștar de Dijon

– miere – polifloră este ideală sau o miere mai închisă la culoare

– oțet balsamic din vin roșu

Amestecați miere cu muștar de Dijon si oțet balsamic în doze mici, până când sosul are gustul pe care îl preferați. Eu pun cam 4 lingurițe pline cu miere, o jumătate de linguriță de muștar și cam 2 lingurițe de oțet balsmic – pentru că îmi plac sosurile dulci. Dacă puneți mai mult muștar, sosul va fi mai iute.

iată și sosul, gata într-un minut!

În mod normal, are o culoare un pic mai caramelizată – dar pentru că nu mai aveam miere polifloră, am folosit miere de salcâm, iar aceasta este foarte deschisă la culoare.

Turnăm sosul peste somon…

iar peștele va absorbi puțin din el…

Mai rămâne doar să savurăm o masă delicioasă și sănătoasă.

Sparanghelul l-am pregătit la cuptor, după rețeța de aici.

Sper să vă placă!

Zi minunată!

Raluca

2 Comments

  • Rolling Ideas

    14.03.2013 at 11:16 Reply

    Cum mă ispiteşti tu cu mâncăruri delicioase tocmai când sunt la servici! 😀

  • Rolling Ideas

    14.03.2013 at 11:18 Reply

    Am şi pin-uit reţeta. 🙂

Post a Comment

Captcha Captcha Reload